Rozvoj elektromobility podpoří síť nabíjecích stanic

Autem Aktuálně
30. 8. 2017 Magistrát hl. m. Prahy
elektromonil u nabíjecí stanice
Více elektromobilů, méně smogu... Ilustrační foto

Pražští radní schválili zadávací dokumentaci k projektu Nabíjecí stanice – vybudovaní nových nabíjecích bodů pro elektromobily“, který spadá do koncepce Smart Prague a je dalším krokem k modernizaci města.

Realizace projektu zahrne devět základů pro středně rychlé nabíjecí stanice na parkovištích P+R a 50 základů pro rychlé nabíjecí stanice v blízkosti veřejností často navštěvovaných lokalit. Vybudování této sítě bude klíčové pro rozvoj elektromobility ve městě.

„Počet elektromobilů rychlé stoupá a to je trend, který určitě chceme podporovat. Tím nejdůležitějším samozřejmě je, aby v Praze existovala dostatečná infrastruktura v podobě dobíjecích stanic,“ uvedla primátorka Adriana Krnáčová a dodává: Dobíjecí stanice jsou primárně určeny pro širokou veřejnost, a proto budou vznikat především na frekventovaných místech a také na P+R parkovištích. Počítáme ale i s jejich využitím pro elektromobily městských organizací.“

Nabíjecí stanice své využití naleznou nejen u veřejnosti a městských organizací, ale také u třetích stran při podpoře vhodných komerčních projektů. Z městských organizací budou nabíjecí stanice využívat jednotlivé městské části, jednotky IZS, příspěvkové organizace či pečovatelské služby.