Aplikace Stav bezbariérových zařízení se dočká rozšíření

Čistá mobilita Aktuálně
28. 9. 2017 DPP, Čistou stopou Prahou
Bezbariérový výtah v metru
Ilustrační foto: metro.cz

Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) připravil aktualizaci webové aplikace Stav bezbariérových zařízení, která je užitečným pomocníkem pro lidi s omezenou schopností pohybu, seniory či maminky s kočárky. Rozšířenou aplikaci budou moci využívat již od neděle 1. října.

Nové možnosti výběru

Aplikace, která rozesílá registrovaným zájemcům SMS zprávy o stavu bezbariérových zařízení v pražském metru, je na webových stránkách DPP funkční už od roku 2015 a pro uživatele zcela zdarma. Díky aktuálním informacím si nyní mohou své cestování metrem lépe naplánovat. "Věřím, že cestující ocení bezplatné zasílání informačních SMS zpráv o stavu bezbariérových stanic metra. Novinkou je možnost výběru konkrétních stanic metra, nebo případně jednotlivých linek metra," uvedl Martin Gillar, předseda představenstva a generální ředitel DPP.

Je nutná nová registrace

Aktualizace služby proběhne v noci ze soboty 30. září na neděli 1. října 2017. V souvislosti s rozšířením služby dojde i k aktualizaci databáze uživatelů, což však vyžaduje novou registraci i stávajících uživatelů, kteří službu již využívají.

Registrace uživatelů s využitím nových funkcí bude dostupná od neděle 1. října 2017 na odkazu http://www.dpp.cz/registrace/. K získání informativních SMS zpráv je třeba splnit šest jednotlivých kroků. Jedním z nich je výběr stanice metra, o které chtějí být cestující informováni (je možné vybrat i všechny stanice). Podrobný návod naleznete ZDE.

Aktivace na jeden rok

Služba bude aktivována na jeden rok, přičemž o jejím blížícím se ukončení bude uživatel včas informován. Prodloužení, respektive editaci služby, bude možné provést po přihlášení k uživatelskému účtu na webových stránkách Dopravního podniku. Mapu bezbariérových stanic metra naleznete zde: http://www.dpp.cz.stav-bezbarierovych-zarizeni/.