Česká část Labské stezky u našich sousedů boduje

Čistá mobilita Aktuálně
16. 3. 2017 Nadace Partnerství
momentka z předávání cen v Berlíne
Oba ocenění uprostřed, vpravo velvyslanec ČR v SRN Tomáš Jan Podivínský.

Labská stezka je dlouhodobě nejoblíbenější cyklostezkou v Německu, na žebříčku oblíbenosti však strmě stoupá i její český úsek, který je již pátou nejoblíbenější cyklotrasou Němců v zahraničí.

Ukázal to průzkum německého cykloklubu „ADFC - Travelbike Radreiseanalyse 2017“, který byl minulý týden zveřejněn na největším světovém veletrhu cestovního ruchu ITB Berlín 2017. Labská stezka splňuje základní atributy pro úspěšnou stezku především kombinací městské turistiky, kulturní dovolené a aktivní dovolené (ve spojení například s pěší turistikou).

“Deset let společné propagace s našimi partnery z řad krajů, měst, podnikatelů jako certifikovaných služeb Cyklisté vítáni, cestovních kanceláří a s agenturou CzechTourism, stejně jako oboustranně přínosná spolupráce s německými koordinačními místy Labské stezky a IHK Magdeburk začíná přinášet své ovoce,“ konstatoval koordinátor Labské stezky v ČR Daniel Mourek z Nadace Partnerství.

Ten společně se svým německým kolegou Martinem Dittmerem na veletrhu převzal ocenění agentury CzechTourism za nejlepší příklad spolupráce na česko-německém turistickém produktu.