Čistou stopou Prahou na For Bikes

Čistá mobilita Aktuálně
1. 4. 2017 Roman Sovák
momentka z For Bikes
Navštívit na For Bikes nás můžete ještě dnes a zítra.

Největší cyklistický veletrh ve střední Evropě For Bikes a Čistou stopou Prahou, to jde velmi dobře dohromady. Svědčí o tom stovky včerejších návštěvníků, kteří se zájmem zaparkovali u naší nabídky a nakonec si odnášeli, co jim přišlo nejvíc vhod. Oč většinou šlo?

Navigace

Asi největší ohlas budila naše nová mobilní aplikace Na kole Prahou, byť v tomto případě si návštěvníci mohli fyzicky odnést jen informační materiál a „upevňovač“ mobilních telefonů na řídítka. Samotný produkt je totiž ke stažení online. Více o aplikaci tady.

Zajímavost: Opravdu mile nás nás překvapilo, kolik cyklistických fandů má už aplikaci – sotva pár dnů od toho, co jsme ji představili – ve svých mobilech. A stejně tak, že na ni zatím máme jen pozitivní ohlasy.

Mapy

Tištěným protějškem mobilní aplikace je mapový soubor s názvem Cyklomapa Prahy. Ve skutečnosti jde o pět samostatných map (Praha centrum, Praha jihovýchod, Praha jihozápad, Praha severovýchod, Praha severozápad). Jsou skvělé nejen pro plánování společné vyjížďky ve dvou a více lidech u jednoho stolu! Soubor jsme představili již v loňském roce, ale jak je vidět, pořád „táhne“.

Zajímavost: Ačkoli je cílovou skupinou veletrhu národ cyklistický (případně koloběžkářský), značný zájem byl u našeho stánku  i o naši „Pěší mapu Prahy“.

Do práce na kole

Soutěž Do práce na kole se letos v Česku dočká již svého osmého pokračování. Stejně jako v předchozích ročnících odstartuje prvního května, tedy co by kamenem dohodil. K dispozici je u nás veletržním návštěvníkům nejen informační leták, ale i zasvěcené odpovědi našich hostů z řad pořadatelů.

Zajímavost: Přihlásíte-li se do soutěže ještě dnes nebo zítra – tedy do neděle 2. dubna – budete mít nejen slevu na startovném, ale i možnost vyhrát šikovné a stylově provedené cyklistické brašny. Viz zde.

Praha cyklistická včera a dnes

To nejlepší nakonec. Návštěvníci si od nás totiž neodnášeli jen praktické materiály a poznatky, ale také zážitky a poučení formou, která rozhodně nenudí, a to v samostatné expozici Praha cyklistická včera a dnes. Postupně na dobových bicyklech projížděli různými časovými etapami zahrnujícími dvě stě let vývoje jízdních kol až do jejich současné podoby… Více tady.

Zajímavost: Nejstarším exponátem je vysoké kolo smíchovské firmy J. Kohout z předminulého století. Jezdit na tomto typu bicyklu bylo tak "bezpečné", že se jim (neboť na nich jezdili hlavně gentlemani) říkalo „ovdovňovač“.