Šlápněte do pedálů, jaro je tady!

Čistá mobilita Aktuálně
20. 3. 2018 Roman Sovák
Momentka z naší loňské expozice
Z naší interaktivní expozice na For Bikes 2017

Tak dobře, ještě to šlapání pár dnů přenechte těm, co na kole jezdí po celý rok, ale jinak je jaro opravdu tady a cyklistická sezóna doslova na spadnutí. V Praze už tradičně odstartuje veletrhem For Bikes, za necelý měsíc po něm následuje soutěž Do práce na kole… Budeme u toho a těšíme se na setkání s vámi!

For Bikes (6. – 8. 4. 2018)

Již podeváté přivítá největší cyklistický veletrh ve střední Evropě For Bikes všechny natěšené příznivce cyklistiky, aby jim po zimě poskytl tu nejpestřejší nabídku kol, vybavení, oblečení, ale také zážitků, zajímavostí či rad do nové sezóny. Uskuteční se v PVA EXPO PRAHA v Letňanech v prvním povelikonočním termínu, tedy od pátku do neděle 6.–8. dubna.

Naše letošní veletržní stopa

Projekt Čistou stopou Prahou je hrdým partnerem veletrhu, na kterém proto nemůžeme chybět ani letos. Srdečně vás zveme na náš stánek s novými cyklomapami a množstvím dalších materiálů a informací o věcech, které vás zajímají, i stylových dárků, které se vám budou hodit na cesty… A to není zdaleka všechno! Nad naší hlavní atrakcí nechť se vznáší obláček tajemství, ale můžeme vám prozradit, že si díky ní vychutnáte 3 kola, 3 města a spoustU zážitků.

Do práce na kole (1. – 31. 5. 2018)

Akce Do práce na kole – a od letoška i Do školy na kole – je pro všechny zaměstnance a vysokoškoláky, kteří se chtějí bavit, soutěžit o ceny a hlavně ulevit životnímu prostředí. Jejím letošním mottem je „Zachraň město!“ a patrony letošního ročníku jsou divadelníci souboru VOSTO5 a také proslulý internista a milovník cyklistiky prof. MUDr. Richard Češka, CSc. Pozor, přihlásit se sice můžete až do konce dubna, ale právě teď v březnu je to nejvýhodnější! Více informací najdete ZDE.

Zdravé snídaně

Společně s pořadatelem akce Do práce na kole / Do školy na kole, tedy spolkem Auto*Mat, uspořádáme ještě před samotnou soutěží třikrát během dubna na různých místech Prahy zdravou snídani pro ty, kteří upřednostňují aktivní dopravu (vedle cyklistiky i jízdu na koloběžce, chůzi či běh). Kromě samotné snídaně vám nabídneme i voňavou čerstvou kávu, dostanete užitečnou mapu a získáte mnoho zajímavých informací... Včas se dozvíte více!

Kam na jarní výlety?

Spoustu tipů na příjemné vyjížďky v rytmu jarních slunečních paprsků najdete na portále Česko jede, kde si je můžete vybírat po celé ČR včetně Prahy a středních Čech, anebo přímo v naší aplikaci Na kole Prahou, která vás vždy proveze hlavním městem spolehlivě, bezpečně a včas. 

Paní Zima se zatím sice ještě úporně brání, jenomže to má už v nebeském kalendáři spočítané. Hřejivé jarní počasí je tu v řádu dnů a s ním po roce začne další cyklistická sezóna... Tak ať nám v ní všechno od samého začátku perfektně šlape!