Už jste vyzkoušeli obchodní schůzku „v terénu“?

Čistá mobilita Aktuálně
3. 9. 2017 Čistou stopou Prahou
Pohled z Náplavky na Vltavu
Není-li uvedeno jinak, je autorem fotografií Lukáš Eršil.

Jestliže zní odpověď ne, tak to zkuste a místo kanceláře nebo zasedačky si s obchodním partnerem domluvte schůzku za chůze. Je nejen trendy, ale podle studie Standfordovy univerzity z roku 2014 prospívá i kreativitě. Ideálním prostředím je park.

Příklady táhnou

Jednání v terénu preferoval Steve Jobs (Apple), vyznávají ji i Mark Zuckerberg (Facebook) či Jack Dorsey (Twitter), a je tedy jasné, že chůze těmto velikánům moderních technologií napomáhala či dál pomáhá k tříbení myšlenek. Kromě toho má taková schůzka pod širým nebem ještě další velkou výhodu: mimo poněkud strnulé prostředí u jednacího stolu se rychleji „lámou ledy“ a obchodní partneři projevují větší ochotu si vyjít vstříc… Což je, jak známo, pouze ku prospěchu vzájemně výhodného byznysu.

Kancelář mezi stromy

Pražské historické zahrady, parky, lesoparky nebo přímo lesy díky místnímu mikroklimatu poskytnou vašim plícím dostatek čerstvého vzduchu v kvalitě, kterou jim žádná klimatizace nezajistí, a vaší hlavě možnost se dokonale soustředit na to, co chcete s obchodním partnerem probrat. Obvykle je v nich také dostatek laviček, abyste si mohli promluvit i v sedě nebo si něco poznamenat, jindy k tomu můžete využít za tím účelem šikovně přitesaný kmen nebo třeba altán.

Kunratický les
Příjemné zákoutí v Kunratickém lese

Více o pražských parcích najdete například na portále Atlas Česka ZDE.

Pražské židle & stolky

Uvítali byste stolek? V některých parcích najdete i ty.  Zaručeně pak na vás čekají v síti „Pražských židlí & stolků“, o jejichž oblibě svědčí  už ten fakt, že zatímco v pilotním roce 2016 byly v Praze pouze na osmi místech, letos jich je už téměř čtyřicet! Park či les sice nenahradí co do vydatnosti šumění listí, zpěvu ptactva či hbitých manévrů veverek, zato k nim díky obvykle ještě kratší vzdálenosti od zastávky MHD představují skvělou alternativu například pro případ rychlé pracovní schůzky na vzduchu, a přece v sedě a s možností položit si před sebe notebook.

pohled na pražské stolky a židle
Volné židle a stolky u Vltavy

Více o Pražských židlích & stolcích včetně mapky najdete na webových stránkách IPR Praha ZDE.

Kde se občerstvit

Když vás přece jen zastihne chuť na kávu nebo si budete chtít něčím přiťuknout, nebude pro vás problém to vzít z parku či od židlí & stolků tam, kde vám to bude s vaším obchodním partnerem vyhovovat. Nejvíce samozřejmě  záleží na tom, kde se právě budete nacházet a jakou tekutou, případně i  jinou dobrotu byste se nejraději dali, pro inspiraci vám nicméně předkládáme osvědčené tipy v centru města… Jejich velkou výhodou je snadná dostupnost pěšky i prostřednictvím MHD.

  • Vyšehrad

V místě, kde se prolíná dávná i moderní architektura, je to například Restaurace V čase, Yam Yam, Kavárna Melodie, Ta Kavárna, Hospůdka Na hradbách či Restaurace Rio´S.

Pohled z vyšehradských Hradeb
Vyhlídka z vyšehradských hradeb
  • Náměstí Míru

Ve výhodné blízkosti stanice metra A můžete zavítat například do restaurací Mlsnej kocour a Bruxx či kaváren Momoichi Caffetearia, Zanzibar, Deserterie a Pink Floyd Caffé.

pohled na náměstí Míru
Kostel svaté Ludmily na náměstí Míru. Zdroj: Wikipedie
  • Riegrovy sady

Budete-li se nacházet v Riegrových sadech, máte možnost  využít například nabídku Restaurace Reigrovy sady, Mlíkárny s terasami či The Tavern.

Vyhlídka na Prahu z Riegrových sadů
Pohled, který se nikdy neomrzí... Zdroj: Wikipedie
  • Náplavka

Okouzlující výhled na Vltavu a protější Hradčany si můžete užít například v Ristorante Botel Matylda, v restauraci Vltava nebo v Bajkazylu.

Náplavka
Tak blízko Vltavy, jak to jenom jde suchou nohou
  • Na ostrovech

Terasa Restaurantu Střelecký ostrov nepotěší pouze vaše hrdlo, ale rovněž zrak pohledem na Vltavu a Národní divadlo. Občerstvit se můžete například také na Dětském ostrově v Manú Risto & Lounge a zakusit tam i speciality vyhlášeného kuchaře Emanuela Ridi.

Restaurace Emanuela Ridi na Dětském ostrově
Také pražské ostrovy jsou dobrým tipem
  • Folimanka

U parku Folimanka na rozhraní Vinohrad, Nuslí a Nového Města se nabízí například návštěva Bastion Prague Restaurantu s výhledem na siluetu Vyšehradu, Petřínskou rozhlednu, kostely  a mnoho dalších památek.

Park Folimanka
Altánek v parku Folimanka. Zdroj: Praha zelená
  • Anděl

Na Andělu a v jeho okolí se o vaši přízeň bude ucházet množství podniků, z nichž nebude problém zvolit si pro vás ten pravý. Náš tip je ovšem na blízký, a přesto překvapivě tichý  park Sacré Coeur, v němž se nachází minizoo. Můžete tam jednat pod dohledem klokanů, poníků, lamy či krokodýlů a současně si od pondělí do čtvrtka dopřát základní občerstvení U Klokana.

Park Sacré couer
Klid nedaleko rušného Anděla. Zdroj: Praha zelená

Závěr léta bývá nádherný a strávit jej zbytečně v kanceláři nebo autě by bylo škoda – podívejte se ve fotogalerii na místa jako stvořená nejen k obdivu, ale i klidným jednáním... Na vašich vycházkách za obchodními úspěchy vám za tým Čistou stopou Prahou přejeme mnoho štěstí!