Vlaky „S“ – skvělé i pro Pražany

Čistá mobilita Aktuálně
28. 3. 2017 Roman Sovák
vlak typu regionova
Na linky S jsou nasazovány moderní vlaky CityElefant a Regionova. Zdroj: www.fotodoprava.com

Pražská integrovaná doprava nezahrnuje jen metro, tramvaje a autobusy, ale také vlaky, přívozy či lanovku na Petřín. Příměstské vlaky linky S získávají na popularitě nejen při víkendových cestách za město, ale i při cestování po Praze během všedních dnů.

Obvykle se vším komfortem

Zvyšující se oblibě se přitom nelze divit: kde jinde se můžete na cestě do práce a zpět pohodlně usadit a k tomu i natáhnout nohy? V příměstských vlacích linky S to většinou jde. Po ranním shonu či upracovaném dni se v nich příjemně uklidníte a po vystoupení máte větší chuť na to, co vás čeká. 

Jízdné jako jinde, snadné naplánování

Vlaky linky S cestujete na území Prahy na "obyčejnou" lítačku nebo jízdenku MHD. Mají krátké a pravidelné intervaly cca 15 až 30 minut na hlavních tratích a 30 až 60 minut v ostatních případech. Svou cestu si vždy můžete jednoduše naplánovat tak, abyste zbytečně nečekali. Jízdní řády najdete na webových stránkách ROPID (zde).

S jsou skvělé i s kolem

V těchto vlacích je také po celé trase umožněna přeprava kol, která je v rámci Prahy zdarma. Představují tak ideální možnost pohodové a levné kombinované dopravy – ráno bez nutnosti čekat na přibližovací spoj vyrazíte na nádraží (železniční stanici či zastávku) a odpoledne následuje totéž v opačném gardu.

Vlaky linky S jsou vynikající jak pro cesty za město, tak i po území Prahy. Můžete se v ní díky nim pohybovat během celého týdne pohodlně a opravdu „čistou stopou“.