Zmente.to vám dává šanci měnit své okolí

Čistá mobilita Aktuálně
6. 3. 2017 Odbor RFD MHMP
Změňte to
Zmenteto.cz

Ať už vlastníte auto, preferujete jízdu na kole nebo se spoléháte na MHD, dopravě se v Praze v každodenním životě nevyhnete. Ode dneška máte v rukou nástroj, který výrazně zjednoduší cestu, jak řadu věcí právě v dopravě vylepšit nebo změnit. Hlavní město spustilo v ostrém provozu webové stránky a aplikaci pro mobilní telefony zmente.to.

Větší rychlost, ale i jistota

Všimli jste si poškozené značky? Máte návrh na zlepšení služeb dopravního podniku? Chcete se s námi podělit o své zkušenosti s návazností spojů? Nově můžete poslat podnět jen na několik kliknutí. Pomozte nám to změnit, apeluje na občany nový projekt hlavního města Prahy. Zmente.to je od dnešního dne tou nejrychlejší cestou, jak můžete posílat své náměty, připomínky a stížnosti z oblasti dopravy. Díky projektu tak už nemusíte trávit dlouhé minuty pátráním po tom, které městské organizaci takovou věc oznámit. Zároveň máte jistotu, že všechny vzkazy se dostanou rychleji do správných rukou.

Můžete reagovat i na ulici

Zmente.to je webová stránka optimalizovaná pro použití v mobilních telefonech a aplikace pro iOS i Android. Odeslat dotaz či připomínku je rychlé a velmi jednoduché i z ulice. „Všimnete si třeba nového výmolu uprostřed vozovky. V aplikaci ho můžete lokalizovat na mapě, na místě vyfotit a během chvilky poslat,“ říká náměstek primátorky a radní pro oblast dopravy Petr Dolínek. Aplikaci zmente.to si může každý stáhnout přímo na Google Play a brzy také v Apple Store. V telefonu ji lze snadno poznat podle ikony vytvořené z neobvyklé koncovky .to.“ Webová stránka bude mít kromě adresy www.zmente.to i alternativní adresu www.zmenteto.cz pro uživatele, kteří jsou zvyklí spíš na českou národní doménu.

Věděli jste?

Technická správa komunikací odpověděla v roce 2016 na 10 655 dotazů a podnětů od veřejnosti, Dopravní podnik hl. m. Prahy jich loni řešil 17 991 a ROPID 6 523. To ale není vše. Na další tisíce dotazů totiž tyto organizace odpovídají v neformální komunikaci na sociálních sítích.

Stáhněte si aplikaci pro Android nebo pro iOS