Další cyklovozy pro Posázavský pacifik

Kolo Aktuálně
5. 5. 2017 Čistou stopou Prahou
Nový cyklovůz pro Posázavský pacifik
Zdroj: Archiv ROPID

Od zítřejší soboty 6. května rozšiřují České dráhy nabídku pro cestující s kolem na tratích Posázavského pacifiku. Nově jsou na žádost Prahy a Středočeského kraje do pravidelného provozu nasazeny další dva cyklovozy.

Výrazně se tak rozšíří počet vlaků, které dokážou přepravit více než 20 jízdních kol najednou. Dva pojedou z Prahy přes Vrané do Dobříše (08:55 a 10:25 hod.) a šest z Prahy přes Vrané do Čerčan (08:25, 09:22, 09:55 – tento pouze v sobotu – , dále v 10:55, 13:55 a 16:25 hodin). Taková nabídka pro cestující s koly tu o víkendech nikdy předtím nebyla!

„Vím, že vlaky Regionovy měly na těchto výletních trasách v hezkých dnech problém pobrat všechny cyklisty a rodiče s kočárky, teď bude situace o hodně lepší,“ říká k tomu náměstek primátorky a pražský radní pro oblast dopravy Petr Dolínek.

Veškeré další informace najdete na webových stránkách ROPID (zde) nebo sledujte Facebook ROPIDu. Pozornost věnujte i dočasné změně jízdního řádu s tím, že vlaky nebudou jezdit přes zastávku Kačerov (výlukový jízdní řád).