Kam v letní Praze na kole

Kolo Aktuálně
10. 8. 2017 Čistou stopou Prahou
jezdec na kole
I v Praze můžete vyrazit na řadu zajímavých výletů. Zdroj: David Stella

Chcete si vyrazit na svém šlapacím miláčkovi a máte na to jen pár hodin? Nabízíme vám několik tipů, které se vám můžou hodit. Prokliknutím na vyznačených místech získáte detailní informace zveřejněné Prahou na turistickém portálu Česko jede. A vlastní výlet si můžete jednoduše naplánovat díky aplikaci Na kole Prahou.

Kolovratské okruhy

železniční zastávka Praha-Uhříněves – Kolovraty – Lipany – nádraží Říčany (14 km / 2 hodiny)

Vydejte se mezi stromořadí, pole a malé hájky v okolí Kolovrat a odměnou vám bude jedinečná vesnická atmosféra na pomezí Prahy a Středodočeského kraje. Vyjížďka začíná na železniční stanici v Uhříněvsi (více informací ZDE) a vede sítí nově vybudovaných nebo obnovených cestiček. 

 

Krásným údolím za zvířátky

metro Smíchovské nádraží – Hlubočepy – Holyně – Slivenec – Malá Chuchle – Velká Chuchle (18 km / 3 hodiny)

Tak toto je hodně lákavá nabídka zejména pro rodiny, obzvláště když kromě malé ZOO je po cestě ještě řada dětských hřišť… Ale trasu Prokopským údolím a nádhernou přírodou si určitě užije každý, kdo si chce vyrazit na nenáročnou vyjížďku.

 

Na mýtické Dívčí hrady

metro Stodůlky – Centrální park Praha 13 – Butovice – Dívčí hrady – metro Radlická (10 km / 2 hodiny)

Kdo by se nechtěl jen tak projet pěkně upraveným parkem a skončit na kouzelné vyhlídce nad Prahou? Z Dívčích hradů máte údolí Vltavy jako na dlani, ale zastavit se můžete i na řadě dalších romantických míst po cestě… Od startu do cíle se sice můžete také dostat za pár minut podzemkou, jenže nevyšlápnout si na jeden z nejhezčích výhledů na Prahu by byla opravdová škoda!

 

Vyhlídky a výhledy na levém břehu Vltavy

metro Stodůlky – sídliště Řepy – obora Hvězda – Ladronka – Petřín – Hradčany – Letná – metro Vltavská (19 km / 3 hodiny)

Užít si pěkných výhledů a přitom zažít genius loci metropole v sedle kola, to je podstata tohoto výletu. Začíná v jihozápadní části města a zvládne jej každý. A jestli máte pochyby o tom, že i po Praze je možné jezdit v pohodě a bezpečně, tak tato tak trochu hřebenovka vám je stoprocentně vyžene z hlavy.

 

Podél Vltavy a Berounky

Smíchov – Radotín – Zbraslav – Modřany (28 km / 3 hodiny)

Máte chuť na nepříliš náročnou vyjížďku s množstvím pěkných výhledů a kouzelných zákoutí, která vám mohou posloužit k odpočinku? A na které vás navíc čeká několik příležitostí se vykoupat, ale také si zahrát volejbal, golf nebo navštívit lanové centrum? Pak je tato Rozmanitá trasa pro parné letní dny přesně pro vás.

 

Výlety s aplikací Na kole Prahou

Víte, že v aplikaci Na kole Prahou můžete nově získat zajímavé tipy na okružní cyklistické výlety? Využít můžete například to, že vám ukáže trasy přímo ve vašem okolí. Po cestě vás bude samozřejmě navigovat a bezpečně vás po nich proveze. Pokud snad aplikace ještě nemáte, můžete si ji bezplatně stáhnout pro systémy Android (ZDE) i iOS (TADY).