Legenda na plátně Kinobusu. Už v pátek

MHD Aktuálně
26. 7. 2017 Roman Sovák
Tramvaj T3 a její řidič Josef Fischer
Oblíbená tramvaj a aktér prvního snímku Josef Fischer. Zdroj: Archiv DPP

Fajnšmekrovský zážitek pro milovníky MHD a tramvají zvlášť – a že jich podle množství specializovaných webů je – připravil Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v rámci letošní tour Kinobusu na pátek 28. 7. Téma? Legenda pražských kolejí T3.

Výročí

První Pražané mohli do tramvaje T3 nastoupit přesně před 55 lety a byl to pro ně zážitek: oproti minulosti světlý strop, velká okna, příjemná kombinace červených a šedých sedaček. „Na T3 nedám dopustit,“ říká jejich řidič a ústřední postava prvního z trojice krátkých filmů kinobusového večera Josef Fischer, „zejména na ty s odporovou regulací. Chtělo to šikovné nohy a to mě bavilo.“

Nostalgická linka

S „té-trojkami“ jsme se v Praze rozloučili na Dni otevřených dveří v Hostivaři v roce 2011, ale ne tak docela – můžete se s nimi ještě dnes svézt na nostalgické lince č. 23 (více informací jsme přinesli TADY).

Program

Promítání tří nových filmů o tramvaji T3 začne v tramvajové smyčce Smíchovské nádraží tento pátek, tj. 28. července 2017, po setmění (tedy přibližně v 21.10). Máte možnost zhlédnout snímky:

  • Jeden den s tramvají T3,
  • Údržba tramvaje typu T3,
  • Historie tramvaje T3.

Ještě předtím se můžete zdarma svézt první „té-trojkou“ na světě ze smyčky Smíchovské nádraží do Hlupočep a zpět. Stačí se od 18.30 zaregistrovat přímo u Kinobusu a využít jednu z nabízených jízd… Takže pokud vám to vyjde, tak v pátek určitě přijďte. Pobavíte se, něco málo poučíte a utvrdíte v tom, že MHD je chytřejší, zajímavější a daleko víc sexy, než si po Praze ničit nervy za volantem auta.

Chcete o pátečním večeru a Josefu Fischerovi vědět víc? Tak klikněte na stránky DPP SEM. A o letošní „spanilé jízdě“ Kinobusu jsme psali TADY. Najdete tam po překliknutí i kompletní program letošního léta.