Nové tramvajové linky 2, 15 a 21

MHD Aktuálně
29. 8. 2016 Zdroj: Praha.eu a ROPID.cz
Nová tramvaj č. 2

od neděle 28. srpna 2016 jezdí v Praze tři nové tramvajové linky číslo 2, 15 a 21. Přetížené úseky se tak dočkají posílení.

Změněna byla trasa linek číslo: 4, 5, 6, 12, 14, 18, 20, 24, 25  Více …

Pražané tak budou moci využít nová přímá spojení, která jim usnadní pohyb po městě. Celkově dojde k nárůstu objemu tramvajové dopravy o 4,5 procenta. Všechny potřebné informace naleznete na www.tramvaje2016.cz

 „Změny tramvajových linek jsme historicky vůbec poprvé opravdu důsledně konzultovali s občany i městskými částmi, byly zapracovány tisíce připomínek. Jsem přesvědčen, že změna byla připravena nejlépe, jak bylo možné, a bude přínosem pro drtivou většinu Pražanů,“ uvedl náměstek primátorky pro dopravu, sport a volný čas Petr Dolínek.

„Od pondělí 29. srpna bude vypraveno o 32 krátkých tramvají více než v červnu. Dokázali jsme toto navýšení pokrýt díky lepší organizaci práce a nemusíme kvůli tomu příliš měnit naše plány na vyřazování starých tramvají,“ řekl technický ředitel Dopravního podniku Jan Šurovský.

Praha nyní ve spolupráci s Dopravním podnikem hl. m. Prahy a ROPIDem intenzivně informuje občany o těchto změnách.

Dopravní podnik zároveň vytvořil aplikaci DPP Info pro „chytré“ telefony, která cestujícím při cestování po Praze významně pomůže. Jde zatím o pilotní verzi aplikace, která je zdarma ke stažení jak pro operační systém IOS tak Android. V příštích měsících ji do správy převezme společnost ROPID, která ji doplní i o data od ostatních dopravců.

Nově zavedené linky:

Linka číslo 2 je zavedena v trase Sídliště Petřiny – Petřiny – Vojenská nemocnice – Vozovna Střešovice – Hradčanská – Malostranská – Staroměstská – Národní třída – Karlovo náměstí – Palackého náměstí – Dvorce – Nádraží Braník.

Linka číslo 15 je zavedena v trase Kotlářka – Anděl – Újezd – Malostranská – Čechův most – Náměstí Republiky – Masarykovo nádraží – Hlavní nádraží – Flora – Olšanské hřbitovy.

Linka číslo 21 je zavedena pouze ve špičkách pracovních dnů, a to v trase Kotlářka – Anděl – Palackého náměstí – Dvorce – Nádraží Braník – Nádraží Modřany – Sídliště Modřany/Levského.

Schéma tramvaje 2016

 

Fotogalerie