Kam o víkendu: Toulcův dvůr nebo ZOO

Pěšky Aktuálně
9. 3. 2017 Roman Sovák
Opice
Přemítá, kudy z Troji na Toulcův dvůr?

Je pátek a sluší se dosud nerozhodnutým nabídnout tip, co dělat o víkendu. Obvykle přinášíme radu připojit se k toulkám Klubu českých turistů s názvem Prahou turistickou. Dnes k tomu přidáváme i návštěvu ZOO.

Pochod Dr. Roberta Šumavského okolo Prahy

S KČT můžete zítra zavítat do Uhříněvsi a jeho okolí a vybrat si ze dvou tras o délce 10,5 nebo 29,5 km. Výšlap začíná i končí v ekologickém centru Toulcův dvůr (více o něm zde – a opravdu doporučujeme kliknout a pár minut se webovými stráněmi brouzdat). Dostanete se tam autobusem MHD číslo 177, a to buď z konečné metra „C“ Chodov, anebo z opačného směru ze zastávky Poliklinika Mazurská (spojení si jednoduše vyhledáte na stránkách DPP zde). O pochodech Dr. Roberta Šumavského se dozvíte více tady.

Nezapomeňte

Startovné činí 20 Kč, děti do patnácti let 5 Kč. Členové KČT a pojištěnci OZP po předložení průkazu 10 Kč. Za to dostanete podrobný popis trasy a v cíli upomínkový diplom. Propisovačku s sebou, plní se jednoduché úkoly na důkaz, že jste zvolenou trasou opravdu prošli.

ZOO

Do ZOO v Praze se můžete vypravit po celý rok denně, ale tentokrát navíc máte možnost si dodatečně připomenout Světový den divoké přírody, který připadl na 3. březen. Inspirací pro jeho vznik byla Úmluva o mezinárodním obchodu s ohroženými druhy volně žijících živočichů a planě rostoucích rostlin (CITES). Zejména půjdete-li s děmi, máte tím pádem „hromadu“ námětů k vyprávění…

Jak do ZOO?  Nejlépe autobusem č. 112 z Nádraží Holešovice (stanice metra trasy C) nebo z Podhoří (od přívozu), anebo č. 236 z Podhoří (od přívozu). Nejlepší spojení přímo od své „domovské" zastávky si najdete zde. A veškeré informace o ZOO zase tady: www.zoopraha.cz.