Procházky tohoto týdne

Pěšky Aktuálně
19. 6. 2017 Roman Sovák
fotografie přírody se skalkou
Foto: Portál městské části Praha 9

Léto přichází, ale možnost připojit se k Procházkám jarní Prahou zůstává. Pořádá je Klub českých turistů a vyrazit na ně můžete také toto úterý a čtvrtek.

Dnes: „Loudání krásami obcí – Praha 6“

Osmikilometrová vycházka s výše uvedeným názvem začíná mezi 17.00 a 19.00 na stanici Veleslavín metra A (výstup Vokovická) a přes Liboc, Bílou Horu a Řepy končí na nádraží Praha-Zličín (18.30 až 20.30).

Co vlastně „loudání“ obnáší? Podle www.slovnik-synonym celou řádku dnes už tak vzácných relaxačních činností: okounět, courat se, vléci se, otálet, lelkovat, potulovat se, flákat se, zaostávat… A určitě i „kochat se“, přinejmenším se přesně tomu dnes budete na cestě krásnou částí Prahy věnovat ze všeho nejvíc.

Ve čtvrtek: „Po naučné stezce Prahy 9“

Již stoprocentně letní pochod vede městskou zástavbou, parky, památkově chráněnou oblastí i volnou přírodou. Vyrazit na něj můžete mezi 16.00 a 18.00 od stanice metra B Vysočanská (start je před stanicí – východ k nádraží). Po téměř okružní trase přes Prosek a Střížkov se nakonec dostanete k restauraci Pragovka, kde je mezi 17.30 a 19.30 cíl. Délka čtvrtečního pochodu je stejná jako toho dnešního – osm kilometrů.

Ani v tomto případě o kochání nebudete nikterak ochuzeni, a navíc si můžete na třiadvaceti naučných zastaveních patřičně rozšířit svoje vědomostní obzory.

Jak na to

Žádné přihlašování předem, stačí přijít a zaplatit startovné 20 Kč (členové KČT, zákazníci Pražské plynárenské a děti do 15 let mají slevu). Za to získáte popis trati a v cíli razítka měsíce a týdne pochodů Prahou turistickou, nováčci včetně průkazů.