Vánoce, Vánoce přijíždějí... DPP podpořil slavnostní atmosféru Prahy

MHD Aktuálně
30. 11. 2021 Čistou stopou Prahou
foto slavnostně vyzdobených vánočních tramvají
foto: DPP

Dopravní podnik hl. m. Prahy vypravil do pražských ulic svoji flotilu vánočně nazdobených vozidel. Tradičně mezi nimi nechybí tramvaje Škoda 15TForCity, T3 a oblíbená Mazačka a také retrobus Irisbus Citelis 12M. Letos navíc poprvé vyjela i vánočně nastrojená historická dvounápravová tramvaj Ringhoffer a oba vozy lanovky na Petřín. Slavnostně vyšňořeny jsou také stanice lanovky a Muzeum MHD. 

Všechna vozidla dohromady zdobí více než 13 tisíc vánočních světýlek, vnitřní sváteční dekorace a také speciální vnější polepy se zimní a vánoční tematikou. Partnery a autory letošní vánoční výzdoby vozidel DPP je opět společnost DECOLED z Dobrovíze u Prahy a Střední průmyslová škola dopravní (SPŠD), za což jim od DPP patří velké poděkování. S vánoční výzdobou flotily DPP začal v pondělí 22. listopadu 2021 večer ve vozovně Motol. Postupně se na ní podílela více než dvacítka zaměstnanců DPP, studentů SPŠD, pracovníků společnosti DECOLED a smluvních partnerů DPP.

foto slavnostně nazdobených vánočních tramvají

„Do poslední chvíle jsme doufali, že na letošní rozsvícení naší vánoční flotily budeme moct po loňské pauze způsoběné pandemií covid-19 opět pozvat cestující, fanoušky MHD a širokou veřejnost. Po roce se bohužel ocitáme téměř ve stejné situaci, kvůli protiepidemickým opatřením jsme letošní rozsvícení a první vypravení vánoční flotily museli zrealizovat bez veřejnosti. Vánoční flotilou chceme poděkovat všem, kteří využívají pražskou MHD a přispět k navození předvánoční atmosféry v Praze. Věřím, že vánoční vozy udělají cestujícím radost a že si je až do Tří králů užijí. Všem přeji klidný advent a pevné zdraví,“ uvedl Petr Witowski, předseda představenstva a generální ředitel DPP

Všechna vánoční vozidla budou v pražské MHD jezdit až do Tří králů, tedy do 6. ledna 2022. Jejich aktuální jízdní řády si můžete vyhledat na www.dpp.cz.

 

zdroj: DPP