Co jaro přichystalo cyklistům

Kolo Aktuálně
23. 3. 2017 Roman Sovák
detail městského cyklisty s batůžkem na zádech
For Bikes a Do práce na kole. Čili přijelo jaro!

Jaro je tady! A s ním pro nás (kteří na rozdíl od „skalních“ bikerů nejezdíme po celý rok) i nová cyklistická sezóna. Na co se na jaře kromě samotného „šlapání“ můžeme těšit?

For Bikes (31. 3. – 2. 4. 2017)

Prvním vrcholem jarní sezóny je veletrh For Bikes pro cyklistické odborníky, nadšence i víkendové jezdce. Hned zkraje nové sezóny se můžeme nechat inspirovat, čím si dovybavit svého dopravního miláčka, případně jestli rovnou starého nevyměnit za nového. Příjemným zpestřením veletrhu je doprovodný program – různá cyklistická klání, možnost osobně si vyzkoušet elektrokola i klasická horská kola, autogramiády, exhibice, soutěže o jízdní kola.

For Bikes A MY

Bavit se – a hravou formou i poučit – můžete v rámci veletrhu For Bikes 2017 také v naší interaktivní expozici PRAHA CYKLISTICKÁ VČERA A DNES. Na vlastní kůži vám dáme pocítit, jak se v průběhu času jízdní kola i Praha proměňovaly v závislosti na dopravní situaci a rozvoji města. Srdečně vás do naší expozice za Magistrát hlavního města Prahy a projekt Čistou stopou Prahou zveme! Více informací tady.        

Do práce na kole (1. – 31. 5. 2017)

Celomájová soutěž propagující lásku k ekologicky šetrné a udržitelné dopravě ve městech zdaleka nejen v České republice představuje druhý jarní vrchol cyklistické sezóny. V loňském roce se jí účastnilo na 11 000 lidí, kteří se rozhodli udělat něco pro své zdraví a zároveň i svoje město, své okolí. Chcete se letos přidat i vy? Pak se zaregistrujte co nejdříve na stránkách dopracenakole.cz.

Do práce na kole A MY

Jak jinak – také v soutěži Do práce na kole (organizuje ji spolek Auto*mat, viz www.auto-mat.cz) máme samozřejmě namočené prsty. Týmy pražského magistrátu a „Čisté stopy“ se jí totiž nejen v potu tváře zúčastní, ale také ji vydatně podporujeme. Kromě jiného od nás můžete být při troše štěstí odměněni již v dubnu za svůj ekologický přístup k dopravě (jízda na kole, chůze, běh) ZDRAVOU SNÍDANÍ, cyklomapou a  letáčkem s informacemi a výzvou k účasti v soutěži Do práce na kole... Mimochodem víte, že se kromě „na kole" můžete do soutěže zapojit i celou řadou dalších ekologicky šetrných dopravních způsobů? Více o tom zde.