Do pražských ulic už podvanácté vyráží Kinobus

MHD Aktuálně
17. 6. 2019 DPP, Čistou stopou Prahou
foto projekce Kinobusu a diváků z minulých let
Oblíbený Kinobus letos nabízí ke zhlédnutí 20 filmů české i zahraniční provenience.

Právě dnes zahajuje již 12. sezónu letní Kinobus Dopravního podniku hl. m. Prahy, který bude až do čtvrtka 5. září promítat na dvanácti tradičních místech pod širým nebem snímky z české i zahraniční produkce. Kapacita projekcí bude až 200 míst a vstup je zdarma.

„Jedním z oblíbených večerních programů je návštěva letního kina, která spojuje kulturní událost a posezení venku na letním vzduchu. Těší mě, že již podvanácté může být Dopravní podnik tím, kdo filmové zážitky přiveze až k divákům a zcela zdarma. Z připravené rozmanité nabídky filmů si jistě vyberou jak milovníci komedií, tak například i ti, kteří mají v oblibě pořádné drama,“ řekl Josef Voltr, vedoucí odboru Marketing a obchod DPP. Zároveň poděkoval zúčastněným městským částem Prahy za to, že promítání umožnily a pro zastávky Kinobusu zajistily vhodná místa.

Po 52 večerů lidem po setmění promítne Kinobus vždy jeden z připravené dvacítky filmů. Na jednotlivých místech bude stát od pondělí do čtvrtka, a ve dnech 30. a 31. srpna navštíví navíc festival Soundtrack Poděbrady. Promítání začne vždy po setmění (podle jednotlivých měsíců) mezi 20.30 a 21.45. Na každé zastávce bude možno zakoupit občerstvení a pro ty, kterým bude chladno, budou připraveny k zapůjčení deky. Pro diváky připravuje DPP různé soutěže.

Letošní ročník dále přinese pestrou škálu filmových žánrů i zemí jejich původu. Diváci se můžou těšit například na české romantické snímky Lovení nebo Po čem muži touží, téma životních osudů otevřou snímky jako Cena za štěstí nebo lehce tragikomický film inspirovaný bestsellerem spisovatele Josefa Formánka Úsměvy smutných mužů. Zahraniční filmy zastoupí například americký Venom nebo francouzsko-italský Dogman. Na své si přijdou i děti, pro ně jsou připraveny filmy Psí domov nebo Ferdinand.

Také letos spojují Kinobus spojí svoji jízdu s charitou. Partnerem akce se opět stala Nadace Nova, pomáhající dětem všech věkových kategorií. Na místě bude pokladnička, do které budou návštěvníci moci během promítání vložit libovolný příspěvek, který pomůže zkvalitnit život potřebným dětem.

Seznam zastávek a kompletní program Kinobusu najdete na webových stránkách DPP.