Otevření muzea a sváteční jízdy... Pestré Velikonoce s MHD

MHD Aktuálně
29. 3. 2018 Čistou stopou Prahou
historická tramvaj v muzeu
V muzeu na nás čekají nablýskané technické památky... Zdroj: Archiv DPP

Poprvé v letošním roce máme příležitost zavítat do Muzea MHD, a prohlídku výjimečných unikátů z historie pražské veřejné dopravy si navíc zpestřit jízdou v historických vozech či projížďkou svátečně vyšňořenou velikonoční jedničkou.

Muzeum zahajuje 26. sezónu

Již zítra, na Velký pátek, se letos premiérově otevřou veřejnosti brány Muzea MHD ve Střešovicích, které vstupuje do dalšího čtvrtstoletí své činnosti. Přijít se pokochat pohledem na jedinečné technické skvosty můžeme pouze zítra ZDARMA, což je skvělá příležitost nejen pro rodiny s dětmi! Za ušetřené peníze si máme možnost zakoupit atraktivní suvenýry… Více o Muzeu MHD najdete ZDE.

Páteční historické jízdy

Muzejní kousky však nemusíme obdivovat pouze očima, protože Dopravní podnik hl. m. Prahy s nimi vyráží i do ulic a zve nás k projížďce. V akci budou autobusy Škoda 706 RO, Jelcz 272, Karosa ŠM 11 a Karosa B 731 jezdící na trase Vozovna Střešovice – Špejchar a zpět. Pro zájemce bude vypravena i oblíbená tramvaj KT8D5, která pojede okružní jízdu v trase Vozovna Střešovice – Hradčanská – Pražský hrad – Pohořelec – Hládkov – Vozovna Střešovice. Jízdné je shodné, a to 40 Kč pro dospělé a 20 Kč pro děti do 15 let. Jízdenky lze zakoupit v pokladně muzea. Pozor, tyto jízdy se konají u příležitosti otevření muzejní sezóny také POUZE ZÍTRA!

Pozvánka DPP do Muzea a slavnostní jízdy

Historická linka 41

Do provozu se navíc vrací i historická linka č. 41, která na rozdíl od výše uvedených bude jezdit až do podzimu pravidelně. Na její obvyklé trase se letos chystá větší množství traťových oprav, což by pro tuto linku znamenalo, že by po nemalou část víkendů jezdila po výlukové trase, a proto bylo pro letošní rok zvoleno dopravní řešení s možností jiných atraktivních pohledů na historické jádro města a Hrad, než nabízí tradiční trasa. Bližší informace o jejím provozu jsou k dispozici na webu DPP.

Velikonoční jednička

„Od Velkého pátku až do Velikonočního pondělí se mohou Pražané a návštěvníci hlavního města svézt také Velikonoční tramvají,“ uvedl vedoucí odboru DPP Marketing a obchod Josef Voltr. Po vánočně vyzdobené tramvaji, která těšila cestující na lince č. 9, si tak mohou zájemci nyní počkat na linku č. 1, pořadí 2. Jezdit bude na trase Sídliště Petřiny – Vltavská – Palmovka – Spojovací a zpět a prostřednictvím slavnostní výzdoby cestujícím připomene velikonoční symboly, zvyky a význam těchto svátků s pohyblivým datem. Ve Velikonoční tramvaji bude platit standardní jízdné jako na ostatních běžných linkách.



Pro další informace a jízdní řády historických a slavnostních linek si můžete kliknout SEM.