Provoz metra A a C bude o prodlouženém víkendu omezen

MHD Aktuálně
3. 7. 2018 Čistou stopou Prahou
metro na trase C ve stanici
Ilustrační foto: Archiv DPP

Během prodlouženého červencového víkendu dojde k plánovaným omezením provozu pražského metra na linkách A a C. Opatření bude platit od zahájení provozu ve čtvrtek 5. července až do jeho ukončení v neděli 8. července .

Uzavřena bude stanice metra Dejvická na lince A, kterou budou soupravy pouze projíždět. Současně dojde k obousměrnému přerušení provozu mezi stanicemi Pražského povstání – Kačerov na lince C.

MODERNIZACE A VÝMĚNA PRAŽCŮ

„Ve stanici metra A Dejvická provedeme v rámci nezbytné modernizace instalace hlavních kabelů pro napájení rozvaděčů, instalace nových osvětlovacích těles, rastru podhledů a dále například montáž nové bezpečnostní linie pro nevidomé na nástupišti,“ vysvětlil Tomáš Kaas, investiční ředitel Dopravného podniku hl. m. Prahy (DPP).

Dopravní ředitel DPP Ladislav Urbánek k tomu uvedl: „Prodloužená víkendová výluka nám umožní věnovat se potřebným činnostem na obou linkách celé čtyři dny. Kromě uvedených prací na lince A musíme mezi stanicemi na lince C vyměnit dosluhující dřevěné pražce za betonové, a to ve druhé koleji úseku Pankrác – Budějovická, zatímco ve zbylých částech vyloučeného úseku linky C budou mobilní operátoři připravovat nezbytné instalace k pokrytí tunelů mobilním signálem.“

NÁHRADNÍ DOPRAVA

U stanice metra A Dejvická zajistí náhradní dopravu pravidelné tramvajové linky od stanic metra Hradčanská a Bořislavka.

Na lince metra C zajistí DPP náhradní autobusovou dopravu. V denním provozu bude zavedena náhradní autobusová linka XC v trase Pražského povstání – Pankrác – Budějovická – Kačerov. Z důvodu chybějícího bezbariérového výstupu ze stanic Kačerov a Pražského povstání DPP doporučuje pro bezbariérové cestování využít autobusovou linku číslo 135. Všechny spoje posílených autobusových linek budou zajištěny nízkopodlažními vozy.

ZMĚNY V PROVOZU A V ZASTÁVKÁCH AUTOBUSŮ

Po dobu výluky bude posílen provoz linek číslo 135 a 196.

U linky číslo 134 dojede k obousměrnému přemístění zastávky Pražského povstání – pro směr Zelený pruh přibližně o 25 metrů vpřed, pro směr Podolská vodárna přibližně o 20 metrů zpět.

Pro linky číslo 138, 189 a 215 se přemísťuje zastávka Kačerov, a to pro směr Nemocnice Krč vpřed do zastávky linky 106.

Pro lepší představu o změnách si otevřete přiložený leták.

Zdroj: DPP