Tip na sobotu – autobusový den

MHD Aktuálně
5. 4. 2017 Roman Sovák
Řada historických autobusů
Přijďte se i s celou rodinou v sobotu bavit do Letňan! Zdroj: ROPID

U příležitosti oslav 25. výročí příměstských autobusových linek Pražské integrované dopravy proběhne v sobotu 8.dubna 2017 v autobusovém terminálu na konečné stanici metra Letňany Autobusových den PID. Akce se uskuteční od 10:00 do 17:00.

Přehlídka autobusů a doprovodný program

Na místě si budete moci prohlédnout přehlídku zhruba 30 současných typů autobusů Pražské integrované dopravy a prohlédnout si Koordinační dispečink PID. Součástí autobusového dne bude doprovodný program pro celou rodinu včetně občerstvení, děti budou mít možnost zasoutěžit si o zajímavé ceny. Pro dospělé se bude točit zlatavý mok z Pivovaru Uhříněves. Jako bonus obdržíte čerstvě vydanou brožuru o autobusových dopravcích PID.

Jízdy historickými vozidly

Máte zájem se projet historickým autobusem? Žádný problém. Různé typy těchto vozidel budou vyjíždět z terminálu Letňany po trasách speciálních linek do Čakovic, Kbel, Letňan, na Prosek i do Bohnic. Historický autobus Dopravního podniku bude také jezdit po původní trase první příměstské linky PID č. 351 do Hovorčovic. Cestování v těchto autobusech je zdarma.

Jízdní řády

Trasy linek a časy odjezdů historických autobusů si můžete jednoduše zjistit už teď v následujících speciálních jízdních řádech.

  • PID1: Letňany – Bohnice – Letňany (jízdní řád)
  • PID2: Letňany – Kbely (Velikonoční jarmark, centrální park Kbely) – Sídliště Letňany – Letňany (jízdní řád)
  • PID3: Letňany – Čakovice – Letňany (jízdní řád)
  • PID4: Letňany – Českomoravská – Letňany (jízdní řád)
  • PID5: Letňany – Hovorčovice – Letňany (jízdní řád)