Cyklotour Na kole dětem pomáhá těm, kteří to opravdu potřebují

Kolo Aktuálně
24. 5. 2018 Čistou stopou Prahou
peloton na čele s Josefem Zimovčákem v cíli tour 2017
Momentka z cyklotour Na kole dětem 2017

Příští týden startuje již devátá veřejná cyklotour NA KOLE DĚTEM, která na trase z Ostravy do Domažlic projede celým Českem. Akci ve prospěch onokologicky nemocných dětí můžete podpořit účastí v pelotonu, tím, že jezdcům na jejich pouti zamáváte, a také finančním příspěvkem.

V Praze 7. června

Poprvé jezdci na čele s Josefem Zimovčákem na vysokém kole šlápnou do pedálů při prologu do Lipníka nad Bečvou ve středu 30. května, do cíle pak přijedou po peprných 1215 kilometrech v sobotu 9. června. Ve čtvrtek 7. června bude peloton projíždět Prahou (120kilometrová etapa Družec na Kladensku – Unhošť – Praha 7 – Magistrát hl. m. Prahy – Praha 5 – Zbraslav – Hořovice – Rokycany). K cyklotour se může přidat každý a na jak dlouhou dobu chce, třeba i jen na pár set metrů.

Nadační fond

Nadační fond Josefa Zimovčáka na podporu onkologicky nemocných dětí vznikl jako součást projektu Na kole dětem v roce 2010. Cílem je rozšířit možnosti solidarity a získat finanční pomoc zejména na rekondiční pobyty dětí po náročné léčbě. Přispět na veřejnou sbírku můžete libovolnou částkou na číslo účtu 107-484410267/0100.

Josef Zimovčák

Morální autoritu a jistotu, že vybrané prostředky opravdu přijdou tam, kam mají, představuje Josef Zimovčák. Sportovec každým coulem a nadšenec do vysokých kol na replice historického velocipedu absolvoval všechny nejslavnější cyklistické závody, Tour de France, Giro d´Italia a Vueltu, je mnohonásobným mistrem světa a držitelem řady rekordů.

Více se o něm můžete dozvědět na oficiálním webu projektu, kde získáte i veškeré další informace o letošní cyklotour.

OFICIÁLNÍ PLAKÁT AKCE