Nová cyklostezka spojila Běchovice a Horní Počernice

Kolo Aktuálně
28. 5. 2018 TSK, Čistou stopou Prahou
foto nové cyklostezky
Téměř kilometr a půl dlouhou novou cyklostezku ocení nejen místní, ale i další obyvatelé Prahy

Technická správa komunikací hlavního města Prahy (TSK) ve spolupráci se společností Strabag, vedením Prahy a městské části Praha-Běchovice dnes slavnostně otevřely novou cyklostezku mezi Běchovicemi a Horními Počernicemi.

Nová cyklostezka začíná za podjezdem železniční trati v Běchovicích zhruba 300 metrů od křižovatky ulic Mladých Běchovic a Českobrodské, kde navazuje na již stávající realizovaný chodník pro pěší, a končí na hranici katastrů Běchovice a Horní Počernice. Je dlouhá 1 433 metrů, na šířku má tři metry a její povrch tvoří asfaltový beton. Součástí výstavby cyklostezky jsou také úpravy stávajících zastávek MHD, dopravního značení i sadové úpravy a přeložky veřejného osvětlení.

Slavnostní přestřižení pásky

„Výstavba nové cyklostezky byla zahájena na začátku loňského října a jsme rádi, že se nám podařilo stihnout její otevření s měsíčním předstihem oproti původnímu plánu. Občané Prahy ji tak mohou začít využívat již nyní na samotném začátku cyklistické sezóny,“ uvedl Matěj Fichtner, náměstek generálního ředitele TSK.

„Běchovice jsou jednou z opravdu dynamicky se rozvíjejících městských částí Prahy a jsem rád, že se nám daří naši městskou část neustále zvelebovat a zpříjemnit tak život a cestování nejen místních, ale i ostatních obyvatel Prahy,“ řekl starosta Běchovic Ondřej Martan.

Jezdec na kole na otevřené cyklostezce

„Pro tento rok se nám podařilo prosadit zásadní navýšení finančních prostředků pro rozvoj cyklistiky v Praze. Zájem o tento způsob přepravy neustále roste a naším úkolem je zajistit co nejlepší podmínky pro bezpečnou a komfortní jízdu. Jsem tedy velice rád, že se nám to daří a tato nová cyklostezka je toho důkazem,“ doplnil Petr Dolínek, náměstek primátorky hl. m. Prahy pro oblast dopravy, sportu a volného času.

Prostřednictvím TSK investovala Praha v loňském roce více než 33 milionů korun do projektů, které zlepšily podmínky pro cyklisty na celém území Prahy. Dalších 17,6 milionů korun poskytla městským částem jako účelovou dotaci na přípravu nebo na samotnou opravu povrchů či výstavbu nových cyklostezek. V letošním roce se počítá s investicemi ve výši téměř 100 milionů korun.

Krásný nový povrch cyklostezky

Použité fotografie: TSK

 

Fotogalerie