Zachraňte město, na registraci máte ještě týden

Kolo Aktuálně
24. 4. 2018 Roman Sovák
Dva cyklisté v městském provozu
Ilustrační foto Sylva Švihelová

Šlapejte během května do práce na kole či pěšky, běhejte do ní, jezděte na koloběžce, skateboardu nebo longboardu... Přispějete tím k čistšímu ovzduší a celkově příjemnějšímu a bezpečnějšímu městu, sobě k lepší kondici a náladě, a navíc můžete vyhrát zajímavou cenu.

S registrací do soutěže DO PRÁCE NA KOLE, jejíž letošní motto zní ZACHRAŇ MĚSTO, však již příliš neváhejte, možnost máte DO KONCE DUBNA.

Soutěž, jejímž cílem je podporovat bezmotorovou dopravu, je primárně určena pro týmy složené z 2–5 účastníků, kteří mají uhrazený účastnický poplatek. Přihlásit se ale můžete také sami za sebe jako jednotlivec (týmy o jednom účastníkovi však nejsou zařazeny do hlavní soutěže „Pravidelnost“).

Více informací o soutěži jsme přinesli ZDE. Všechno další – včetně možnosti registrace, podrobných pravidel a odpovědí na často kladené otázky – naleznete na webových stránkách dopracenakole.cz spolku Auto*Mat, který akci pořádá.

Nemějte obavy, že to nezvládnete! Opravdu sportovní výkony může podávat jen málokdo, ale dobrý pocit bude mít každý. Navíc máte možnost podle chuti jet například jeden den na kole, druhý běžet a třetí jít pěšky nebo se nechat z důvodu odpočinku svézt autobusem, prostě si v záznamu jen vyberete tu správnou ikonku.