Historické tramvaje budou v sobotu rozvážet Betlémské světlo

MHD Aktuálně
16. 12. 2021 Čistou stopou Prahou
foto interiéru historické tramvaje s Betlémským světlem
foto: DPP / Petr Hejna

Podobně jako v minulých letech se i letos Dopravní podnik hl. m. Prahy zapojil do distribuce Betlémského světla v ulicích hlavního města. Již v sobotu 18. prosince odpoledne vypraví dvě historické tramvaje, které společně se skauty rozvezou Betlémské světlo na celkem 17 zastávek. Vzhledem k mimořádným protiepidemickým opatřením nebude ani letos možné se tramvajemi svézt. 

Zájemci si mohou pro Betlémské světlo dojít na některou ze zastávek a zde si připálit svůj plamínek. Pokud zájemci nebudou mít s sebou svoji lucerničku nebo svíčku, dostanou od skautů zdarma svíčku v ochranném kelímku s logem Betlémského světla pro bezpečné odnesení plamínku. V každé zastávce bude Betlémské světlo k dispozici zhruba 15–20 minut. První z nich bude Smíchovské nádraží od 13.21 resp. obratiště Nádraží Braník od 13.33, poslední Královka a Červený Vrch – obě do 18.50.

Do České republiky dorazilo Betlémské světlo vlakem z Rakouska v neděli 12. prosince. Symbol přátelství, klidu a míru v podobě Betlémského světla bude v sobotu cestovat po republice vlaky, v Praze již tradičně tramvajemi.

„Betlémské světlo je předvánoční služba skautů a skautek společnosti. Je symbolem míru, naděje a přátelství, zároveň také v tomto často hektickém období lidem připomíná, že ty nejdůležitější věci jsou křehké a vyžadují naši pozornost,” uvedla Zuzana Hrbková, mluvčí Betlémského světla.

Zájemci o Betlémské světlo musí na jednotlivých stanovištích dodržovat aktuálně platná protiepidemická opatření, zejména dostatečné rozestupy mezi sebou a mít respirátorem nebo nanorouškou zakrytá ústa i nos. DPP prosí zájemce, aby si plamínek přebírala vždy jen jedna osoba. Připalování a předávání bude díky tomu plynulé a dostane se na všechny. 

Jízdní řád a zastávky historických tramvají, kde bude možné tuto sobotu převzít Betlémské světlo, najdete zde.

 

zdroj: DPP