Integrace Mladoboleslavska do PID

MHD Aktuálně
8. 12. 2021 Čistou stopou Prahou
foto autobusu PID
ilustrační foto: archiv PID

Od neděle 12. prosince bude do společného integrovaného systému Prahy a Středočeského kraje zahrnuta část oblasti Mladoboleslavska. 

Zrušeno bude celkem 77 nezaintegrovaných linek, naopak zavedeno 37 nových autobusových linek Pražské integrované dopravy (PID), na 12 linkách PID bude provoz upraven. Jednotlivé linky budou mezi sebou provázány, dojde tak k plošnější a efektivnější obsluze území. Provoz bude hlídán koordinačním dispečinkem. 

Na linkách bude platit pásmový a časový tarif PID s možností využití přestupních jízdenek i časových kuponů, a to v papírové i elektronické podobě, včetně možnosti nákupu jednorázového jízdného platební kartou u řidiče nebo pomocí mobilní aplikace PID Lítačka. Díky Tarifu PID ušetří cestující zejména při pravidelném dojíždění. 

Organizace ROPID a IDSK vydaly k této příležitosti brožuru s jízdními řády, základními informacemi o linkách a jízdném včetně plánků linkového vedení, k dispozici je i brožura s jízdními řády příslušných autobusových linek PID. Obě brožury budou zdarma k dostání v lokálních infocentrech, na městských a obecních úřadech, v autobusech i na vlakových nádražích.

Ve dnech před a po začátku integrace budou přímo v terénu pomáhat cestujícím informátoři, a to v Praze na Černém Mostě a dále v Benátkách nad Jizerou, Mladé Boleslavi a Mnichově Hradišti. Na těchto infostáncích budou k dispozici všechny potřebné informační materiály.

zdroj: PID