K jízdě ve všech pražských tramvajích už stačí jen bezkontaktní karta

MHD Aktuálně
26. 4. 2019 Čistou stopou Prahou
tramvaj Škoda 15T
Terminály jsou u prostředních dveří. Výjimkou jsou tramvaje 14T (Porsche) se dvěma terminály, protože nemají v prostředním článku dveře.

Pražský dopravní podnik nainstaloval do všech svých tramvají terminály pro platbu jízdného bezkontaktní kartou. Cestujícímu stačí na přístroji zvolit druh jízdného, přiložit kartu a vyjede mu jízdní doklad. Odpadají starosti se sháněním jízdenky v síti prodejců a hledáním drobných mincí pro jízdenkové automaty.

Další krok Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) na cestě k implementaci nejmodernějších technologií ve prospěch cestujících byl dnes dopoledne oznámen na slavnostním zahájení  provozu bezkontaktních plateb ve střešovické vozovně, které proběhlo za účasti pražského primátora Zdeňka Hřiba, náměstka primátora pro dopravu a předsedy dozorčí rady DPP Adama Scheinherra, generálního ředitele a předsedy představenstva DPP Petra Witowského a zástupců zainteresovaných společností ČSOB, Visa a Mastercard.

informace v rámečku o tom, jaké jsou jiné možnosti úhrady krátkodobého jízdného
Více na webových stránkách SMS jízdenka a PID Lítačka

Platba jízdného bezkontaktní platební kartou byla již v loňském roce umožněna v příměstských autobusech a ještě letos bude vyhlášena zakázka na tuto službu i pro autobusy MHD v Praze. Prostřednictvím jízdenkových automatů nové generace ji postupně zíkávají také cestující v metru.

Bližší informace jsme přinesli ZDE.