Kam dnes? Do Muzea MHD

MHD Aktuálně
13. 8. 2017 Čistou stopou Prahou
stará tranvaj v muzeu
Zdroj: Archiv DPP

Je neděle a vy stále nevíte, jak s ní naložit? I když se necítíte na velký výlet, určitě vyrazte aspoň na menší procházku – a můžete přitom navštívit i jedno zcela unikátní muzeum.

Exponáty, které vás dostanou

Nazývá se Muzeum městské hromadné dopravy a pohltí vás v něm kouzlo technických památek propojujících funkční dokonalost s designovou vytříbeností. Jedinečná sbírka téměř padesáti historických tramvají, autobusů, trolejbusů či servisních vozidel je doplněna množstvím modelů, fotografií, dobových dokumentů, jízdenek, plánků a dalších zajímavostí, takže si budete moci udělat velmi dobrou představu o tom čím, jak a kudy naši předkové po Praze cestovali. A až budete z výstavy odcházet, budete mít možnost si zážitek ještě prohloubit jízdou v historické tramvaji č. 41, která před muzeem zastavuje (více ZDE).

Jak na to

Muzeum MHD se nachází v tramvajové Vozovně Střešovice, která je mimochodem také technickou památkou, na adrese Patočkova 4, Praha 6. Kromě zmíněné „jedenačtyřicítky“ se tam dostanete tramvajemi č. 1, 2, 25 nebo autobusy 108, 143, 149 a 180. Otevřeno je od 9.00 do 17.00. Základní vstupné pro dospělé činí 50 Kč, další informace jsou uvedeny na webových stránkách Dopravního podniku hl. m. Prahy (ZDE). Najdete na nich také komentovanou ukázku exponátů ve formě videa.

Nestihnete-li návštěvu dnes, máte příležitost až do 19. listopadu, a to o sobotách, nedělích a svátcích.