Na advent dojde k posílení MHD

MHD Aktuálně
25. 11. 2016 Filip Drápal, tiskový mluvčí ROPID
Praha
Zdroj: Taiko

Vzhledem k očekávánému nárůstu počtu cestujících v MHD v adventním období bude i letos posílen provoz vybraných linek, a to zejména o prosincových víkendech a v posledním listopadovém víkendu.

Mírně posílen bude také provoz MHD ve všedních dnech. V období adventu jsou tradičně nejvytíženější linky MHD v centru, zejména metro a tramvaje, ale také vybrané autobusové linky, které buď zajíždějí do centra, nebo zajišťují obsluhu obchodních center. Zvýšená poptávka je očekávána také ve směru na letiště Václava Havla Praha.

„Centrum Prahy je každoročně v adventním čase přeplněno automobily. Proto bych chtěl Pražany i návštěvníky našeho města požádat, aby, pokud můžou, maximálně využívali MHD. Pokud pojedou tramvají či metrem, tak ušetří čas, uleví dopravě i ovzduší, a ještě si můžou vychutnat třeba svařák," řekl náměstek primátorky pro dopravu, sport a volný čas Petr Dolínek (ČSSD).

Pracovní dny (od 28. listopadu 2016 do 23. prosince 2016)

Metro: V pátek jezdí všechny linky metra podle jízdního řádu „pondělí–čtvrtek“ (mírné posílení provozu v páteční odpolední špičce na úroveň ostatních pracovních dnů).

Tramvaje: Linka 15 je provozována dvouvozovými soupravami nebo článkovými tramvajemi.

Víkendy (od 26. listopadu 2016 do 18. prosince 2016)

Metro: V období cca od 14 do 20 hod. je na všech linkách metra zkrácen interval ze 7,5 na 6 minut.

Tramvaje: Linky 5, 11 a 15 jsou provozovány dvouvozovými soupravami nebo článkovými tramvajemi.

Autobusy: Linky 118, 133 a 207 jsou provozovány v kloubových vozech. Linka 119 je posílena na interval 6 minut (s návazností na každý spoj metra).