Nové možnosti pro pohodlný nákup jízdného v PID

MHD Aktuálně
28. 8. 2018 ROPID, Čistou stopou Prahou
fotomontáž všech dopravních prostředků PID
Zdroj: ROPID

Včera byl spuštěn nový odbavovací systém v Pražské integrované dopravě s názvem PID Lítačka. Díky tomu nyní máme nové možnosti nákupu předplatních, ale i jednotlivých jízdenek pro MHD a příměstskou dopravu.

PID LÍTAČKA

Jde o nový e-shop pro pohodlný nákup předplatních kupónů pro Prahu i středočeská pásma – nově nemusíme aktivovat kupóny ve validátoru. E-shop je dostupný na webu pidlitacka.cz.

PLATEBNÍ KARTY A IN KARTA ČESKÝCH DRAH

Novinkou je i možnost zakoupit si kupóny také na platební karty nebo In Kartu Českých drah. Z „klasické“ Lítačky si svůj kupón na ně můžeme jednoduše převést v uvedeném e-shopu.

JEDNORÁZOVÉ JÍZDENKY

Aplikace PID Lítačka umožňující nákup všech jednorázových jízdenek online od 1. září nahradí současnou aplikaci PID info.

PLATBA V PŘÍMĚSTSKÝCH AUTOBUSECH I KARTOU

V příměstských autobusech můžeme při nákupu u řidiče za jízdu zaplatit bezkontaktní kartou.

CO SE NEMĚNÍ

I nadále je možné nakupovat elektronické i papírové předplatné jízdné v „kamenných“ prodejních místech. Z tohoto hlediska se nemění nic kromě toho, že první hodinu po nahrání elektronického kupónu musíme mít pro případ kontroly u sebe účtenku z transakce.

DOTAZY A REKLAMACE

V případě nejasností, konkrétních problémů s e-shopem nebo s odbavením ve vozidlech se obracejte přímo na informační linku provozovatele systému, kterým je městská společnost Operátor ICT:

  • infolinka: 246 030 970 (Po–Čt 8.0018.00, Pá 8.0016.00)
  • e-mail: info@pidlitacka.cz

Obecné dotazy k systému a odbavení zodpoví také pracovníci na infolince a sociálních sítích PID – více ZDE.

Podrobné informace o změnách naleznete v přiloženém letáku.