Svezte se o víkendu do Muzea MHD vozem T3SU

MHD Aktuálně
31. 1. 2019 DPP, Čistou stopou Prahou
fotografie tramvaje T3SU
Foto: archiv DPP

O tomto víkendu vypraví DPP na linku číslo 2 historický vůz T3SU, kterým se můžete svézt do Muzea MHD. Tento typ tramvají byl původně určen jen pro export a v hlavním městě jich i v dobách plného nasazení jezdilo pouze dvacet.

Vůz s číslem evidenčním 7001 z roku 1982 čeká v sobotu po několik let trvající generálce v Opravně tramvají v Hostivaři obnovená premiéra jízd s cestujícími. Ty okamžitě po nastoupení zaujme uspořádání sedadel 2+1 – na straně dveří jsou totiž vedle sebe dvě laminátové sedačky, a nikoliv jen jedna, jako je tomu u klasických „té-trojek” (s uspořádáním 1+1).

Nostalgický zážitek z jízdy historickou tramvají si můžete prohloubit návštěvou Muzea MHD, které je letos poprvé v historii otevřeno i v zimě, a to o sobotách a nedělích od 9 do 17 hodin (více ZDE).

V rámci letošního slavnostního otevření Muzea MHD byla první lednový víkend na lince číslo 2 vypravena historická tramvaj typu T1. A právě mimořádný zájem o tuto speciální tramvajovou linku přiměl Dopravní podnik hl. m. Prahy obdobnou akci po měsíci zopakovat – tentokrát s T3SU.

Jízdní řády vozu T3SU pro sobotu 2. února a neděli 3. února 2019 najdete v příloze. V tramvaji platí běžný tarif PID. Vstupné do Muzea MHD činí 50 Kč pro dospělé a 30 Kč pro děti 6–15 let, děti do 6 let a držitelé senior pasu mají vstup zdarma.