Vláčkem na metro aneb za nevšedními zážitky na kolejích

MHD Aktuálně
9. 1. 2019 Čistou stopou Prahou
foto - historický vláček a souprava metra vedle sebe
Foto: Archiv DPP / Petr Havlíček

Dopravní podnik ve spolupráci s Klubem železničních cestovatelů a Hospodářskou komorou připravil pro všechny fanoušky kolejových vozidel zážitkové jízdy historickým vlakem a historickou soupravou metra z hlavního nádraží do depa Kačerov. Šanci máte jen v lednu a březnu!

PROGRAM

Spanilá jízda začíná na hlavním nádraží, odkud se vydáte vláčkem 810+010 KŽC přes zastávku Praha-Krč do depa Kačerov – a to po vlečce! V depu vás čeká exkurze se zajímavým odborným výkladem a jedinečnou možností focení soupravy metra Ečs vedle vlaku 810+010 KŽC.

Následně nastoupíte do historické soupravy metra Ečs 1083-1085-1084, která po trase  linky C zamíří do stanice Nádraží Holešovic, odkud se vrátí zase zpět. Cestou budete moci nahlédnout do otevřené kabiny strojvedoucího.

V depu Kačerov opět přestupíte do vlaku 810+010 KŽC, který vás zaveze už známou trasou zpátky přes Krč na hlavní nádraží.

DŮLEŽITÉ

Neopakovatelná nabídka! Jízdy se konají pouze 19. ledna a 16. března, a to vždy od 10.00 (s návratem ve 13.30) a od 14.00 (zpět budete v 17.30). Zájem o ně převyšuje kapacitní možnosti vozidel, proto neváhejte s rezervací.

Cena zážitku činí 350 Kč. Pro děti do 10 let je zdarma, pokud je doprovodí alespoň jeden rodič s platnou vstupenkou. V případě plně obsazeného vozu pro ně nemusí být zajištěno samostatné místo k sezení.

Více informací a možnost rezervace najdete na www.prahatechnicka.cz.