Vlakem do Krkonoš? Do soboty s ČD, pak už s Arrivou

MHD Aktuálně
12. 12. 2019 Čistou stopou Prahou
vlak Arrivy
ilustrační foto

V neděli přebírá dopravce Arriva od Českých drah provoz na třech rychlíkových tratích z Prahy, takže si na místech, kde to bývalo obvyklé, jízdenku například do Tanvaldu už nekoupíte. Na druhou stranu máte možnost tak učinit bez přirážky i přímo ve vlaku.

CESTUJÍCÍ V TARIFU PID

Pokud pojedete vlaky Arrivy v rámci Prahy a Středočeského kraje v tarifu PID, nic se pro vás nemění. Můžete se i nadále prokazovat Lítačkou, platební kartou, In Kartou ČD a nově i prostřednictvím mobilního telefonu (více ZDE), anebo předem označenou platnou jednorázovou jízdenkou.

„Možné bude samozřejmě i kombinovat jízdné integrovaných dopravních systémů s našimi jízdenkami. Pokud pojedete například do Tanvaldu a máte na pražské Lítačce kupon pro cestování po Praze, můžete jet z centra Prahy až do Čakovic na Lítačku a z Čakovic si koupit dál jízdenku Arrivy,“ upřesnil ředitel společnosti Arriva vlaky Jiří Nálevka.

RYCHLÍKOVÉ LINKY ARRIVY OD 15. PROSINCE

  • R21 Praha – Turnov – Tanvald
  • R24 Praha – Rakovník
  • R26 Praha – Příbram – České Budějovice

Čtvrtou rychlíkovou linkou Arrivy je od neděle R22 Kolín – Nový Bor – Rumburk – Šluknov (dopravce kromě toho začíná provozovat také přepravu osobními vlaky v některých regionech na Liberecku a Zlínsku).

JÍZDENKY A WEBOVÉ STRÁNKY

  • Jízdenky jsou již v předprodeji na e-shopu Arrivy. Nákup po internetu může být o něco levnější než jiným způsobem, a navíc zahrnuje automatickou rezervaci místa, které si cestující podle plánku sám vybere.
  • nákup u stevarda přímo ve vlaku hotově nebo kartou
  • pokladny

Prodejní místa (pokladny), jízdní řády, e-shop, vyhledavač spojení, kontakty a bližší informace najdete na  www.arriva.cz.