Omezení dopravy na ulici Křižíkova na Den bez aut 22. září

Autem Aktuálně
18. 9. 2018 Čistou stopou Prahou
FOTO ZNAČKY pĚŠÍ ZÓNA
Ilustrační foto z loňského ročníku akce na Štefánikově ulici

Každoročně se v Praze pořádá akce Den bez aut, kdy se stejně jako v jiných evropských metropolích na jeden den promění běžně průjezdná ulice v pěší zónu. V SOBOTU 22. ZÁŘÍ 2018 se pro řidiče motorových vozidel uzavře část karlínské ulice KŘIŽÍKOVA a ke změnám dopravního režimu dojde i v přilehlých ulicích.

Chystáte-li se do této oblasti v sobotu autem, věnujte pozornost následujícícm informacím.

UZAVÍRKA KŘIŽÍKOVY ULICE

Ulice Křižíkova bude pro řidiče motorových vozidel kompletně uzavřena od Florence až po konec Karlínského náměstí.

V úseku u Florence před Karlínským divadlem bude v jednom pruhu zachován kyvadlový provoz autobusů, samotná pěší zóna vznikne v části Křižíkovy ulice od Negreliho viaduktu po Karlínské náměstí. Pro soukromé i firemní motoristy je však toto rozlišení pouze informativní, pro ně bude platit zákaz vjezdu na Křižíkovu v celém úseku Florenc – Karlínské náměstí.

PŘÍČNÉ KŘÍŽENÍ NENÍ MOŽNÉ

V celém úseku Florenc – Karlínské náměstí rovněž nebude možné Křižíkovu ulici motorovým vozidlem překřížit z bočních ulic. V těch však dojde ke zrušení jednosměrnosti, aby v nich řidiči neuvízli a mohli se vrátit.

ZMĚNA JEDNOSMĚRNOSTI

Obousměrně průjezdné se stanou ulice Karlínské náměstí, Peckova, Vítkova a části ulice Prvního pluku přiléhající ke Křižíkově.

VEŠKERÉ ZMĚNY JSOU PŘEHLEDNĚ UVEDENY V  PŘILOŽENÉ MAPCE.

Program pro veřejnost bude probíhat od 8:00–20:00, ale Křižíkova bude pro motorová vozidla dne 22. září uzavřena po celých 24 hodin z důvodu přípravy, demontáže a úklidu před a po akci.

A ještě upozornění: Automobily parkující na Křižíkově ulici budou odtaženy na náklady majitelů. Prosíme tedy všechny, kdo zde parkují, aby v sobotu 22. září své vozidlo zaparkovali jinam. Zároveň upozorňujeme obyvatele parkující ve vnitroblocích, že během dne nebude možné z nich vyjet. 

Další informace najdete také na etm.praha.eu.