Parkovací dům P+R Černý Most

Autem Aktuálně
21. 1. 2020 Vít Hoffman
P+R Černý Most
P+R Černý Most

Pražští radní vybrali zhotovitele stavby parkovacího domu P+R Černý Most. Magistrát ve lhůtě pro podání nabídek získal od potenciálních dodavatelů dvě nabídky, komise na základě multikriteriálního hodnocení rozhodla o výběru společnosti P+R Černý Most III – BAK – Metrostav s nabídkovou cenou 603 569 098,79 Kč. Stavba bude částkou 291 000 000 Kč spolufinancována z Operačního programu Praha - pól růstu ČR.

Stavět se začne v půlce letošního roku. Pokud vše půjde bez komplikací, parkovací dům se otevře do konce roku 2021. Objektové P+R Černý Most bude mít kapacitu 880 stání a vyroste v místě stávajícího povrchového P+R v blízkosti konečné stanice metra B – stanice Černý Most, poblíž nákupních center Makro, Hornbach a Sconto.

 

„Plošná i objektová P+R parkoviště jsou důležité dopravní stavby. Každé auto, které při cestě do Prahy zaparkuje na jejím okraji, se počítá. Ulevuje se tím dopravě v centru, zlepšuje se ovzduší a životní prostředí v hlavním městě. Letos budeme pokračovat také v práci na plošných P+R parkovištích. Jmenovitě v roce 2020 otevřeme P+R Lipence, Hostivař 3, a Lednická Kyje, což je minimálně 200 parkovacích míst," řekl náměstek pro dopravu Adam Scheinherr.

 

Zároveň kromě samotného parkovacího domu cena zahrne také přípravu území, přeložky elektrozařízení a plynovodu, kterými se musí začít. Jakmile doběhne zákonná lhůta na odvolání, Praha se zhotovitelem v únoru podepíše smlouvu a začne se jednat o zahájení prací na přeložkách sítí v předstihu. S vlastníky pozemků je domluva, že se neomezí provoz na příjezdových komunikacích v jejich hlavní byznysové sezóně, která je od března do května.