V Německu už jezdí milion aut na baterky!

Autem Aktuálně
9. 8. 2021 Čistou stopou Prahou
foto 2 e-automobilů u stanic, kde si nabíjí baterie
ilustrační foto

V červenci 2021 bylo v Německu nově registrováno 57 000 aut na baterie. Celkem jich tak po tamních silnicích jezdí už přes 1 milion.

V listopadu 2008 vyhlásilo Německo na „Národní strategické konferenci o elektromobilitě“ plán stát se evropskou jedničkou v oblasti elektromobilů. Se zpožděním jednoho a půl roku se to našim západním sousedům podařilo.

Federální ministr financí Peter Altmaier k tomu řekl, že země dosáhla rozhodujícího momentu: doprava bude nevratně konvertována na obnovitelné zdroje. Ministr dopravy Andreas Scheuer k tomu přidal, že jde pouze o první z cílů, které jsou ještě ambicióznější. A to dosáhnout 14 milionů aut na baterie do roku 2030.

Prodej aut na baterie, tedy elektromobilů a plug-in hybridů, v Německu stoupá závratným tempem. Jen za prvních sedm měsíců roku 2021 se tam prodalo přes 350 000 elektroaut. Ani druhá polovina letošního roku nejspíš nebude v tomto trendu výjimkou.

Německým zákazníkům v nákupu elektromobilů a plug-in hybridů pomáhají nejen nedávno zvýšené dotace, ale i četné další pobídky firmám, které díky nim mohou budovat rozsáhlé sítě nabíjecích stanic.
 

zdroj: Hybrid.cz