For Bikes a Praha cyklistická se blíží

Kolo Aktuálně
17. 3. 2017 Sylva Švihelová, Roman Sovák
foto stánku hl. m. Prahy z loňského For Bikes
Loni jsme měli našlapáno... Jaké to bude letos?

Přípravy největšího jarního veletrhu cyklistiky v Česku For Bikes, který se uskuteční první dubnový víkend, vstupují do finiše. Pokud máte alespoň trochu cyklistickou duši, pak je návštěva veletrhu a  expozice hlavního města Prahy neodmyslitelnou součástí začátku sezóny. Věřte, že jsme v jednom kole, aby se vám u nás líbilo!

Připravte se na jízdu časem

Základem letošní expozice hl. m. Prahy je interaktivní výstava Praha cyklistická včera a dnes. Uvidíte, že v historii našeho města měl bicykl vždy důležité místo – a nejinak je tomu i v současnosti, kdy se kolo vrací do obliby jako chytrý, moderní a pohodlný prostředek pro jízdu Prahou. Na vlastní kůži zažijete, jak se v průběhu času jízdní kola i Praha proměňovaly v závislosti na dopravní situaci a rozvoji města.

Co vás konkrétně čeká?

Výstava je rozdělena do pěti samostatných boxů evokujících různá časová období. V prvním z nich na vás čeká vysoký historický velociped a období ohraničené léty 1870–1900, ve druhém kolo a reálie z meziválečných let, ve třetím bicykl a fakta z 60.–70. let, ve čtvrtém si podáte ruku se současností reprezentovanou moderním městským kolem a konečně poslední box vám ukáže budoucnost cyklistické dopravy, do které vjedete na elektrokole. O dobovou atmosféru se mimo jiné postarají audionahrávky a videoprojekce autentických záběrů pražské dopravy. Poučné, ale i zajímavé budou informační texty o stavu cyklistické dopravy v jednotlivých obdobích. 

A navíc mapa, tipy i drobný dárek

Kromě zážitků z výstavy Praha cyklistická včera a dnes si budete moci odnést i cyklistickou mapu Prahy a spoustu užitečných nápadů a rad, kudy kam na kole po hlavním městě. Čeká vás i drobná odměna za vaši návštěvu v podobě reflexních předmětů na kolo. Kromě toho se také dozvíte o chystaných akcích a projektech Čistou stopou Prahou.

Základní údaje o akci

Co: 8. Veletrh cyklistiky For Bikes

Kdy: Od pátku 31. března do neděle 2. dubna 2017

Kde: Výstaviště Letňany, Praha

Jak: Ideálně metrem „C“ nebo řadou autobusů (vyhledávání spojení na webových stránkách DPP zde). U metra je možné využít parkoviště P+R. Před veletržním palácem budou umístěny také stojany na kola.

Více: http://forbikes.cz

 

Zajímá vás, jaký byl For Bikes 2016? Přečtěte si o tom zde.

For Bikes