Tramvaj T3 Coupé příští týden poprvé v akci

MHD Aktuálně
19. 10. 2018 DPP, Čistou stopou Prahou
tramvaj T3 Coupé
Skica: Anna Marešová designers

Výletní tramvaj T3 Coupé respektující autentický vzhled legendárních tramvají Škoda T3 vyráběných od začátku šedesátých let do druhé poloviny devadesátých let 20. století, ale posouvající jejich komfort a zážitek z jízdy na úroveň současné doby, vyrazí příští týden poprvé do akce.

Můžete být nejen u toho, ale přímo v ní. V rámci Designbloku 2018 se od čtvrtka příštího týdne uskuteční série unikátních jízd pro veřejnost po atraktivní trase přes čtyři pražské mosty s nádhernými výhledy na Prahu. Pokud jste fanouškem tramvajové dopravy, nenechejte si tuto příležitost ujet – dál už totiž bude tramvaj T3 Coupé sloužit pouze pro komerční pronájmy.

TRASA VYHLÍDKOVÝCH JÍZD

Podrobné informace o projektu jsme přinesli v článku Prahou se bude do roka prohánět tramvaj T3 Coupé. Jeho název mimochodem signalizuje, že Dopravní podnik splnil slib z loňského října, kdy návrh designového „old-timera“ poprvé představil veřejnosti.

VYHLÍDKOVÉ JÍZDY S T3 COUPÉ

  • Uskuteční se od čtvrtka do pondělí 25.–29. října.
  • Každý den se vyráží od 10.00 do 18.00, a to vždy v celou hodinu.

KOMENTOVANÉ JÍZDY S HOSTY

  • Komentované projížďky se zajímavými hosty moderuje Ondřej Cihlář (divadlo Vosto5).
  • Čtvrtek 25. října, odjezd 18.00 – Hosty budou autoři uniforem pro T3 Coupé módní návrhář Česlav Jaroš a odborník na stejnokroje z DPP Radan Kukal.
  • Pátek 26. října, odjezd 17.00 – Hostem bude šéfdesignérka projektu T3 Coupé Anna Marešová.
  • Pondělí 29. října, odjezd 16.00 – Hostem bude Adam Gebrian, český architekt, teoretik, propagátor, fanoušek a kritik architektury.

DALŠÍ INFORMACE

Nástupní i výstupní zastávkou je Výstaviště Holešovice, a to v tramvajové smyčce ve Stromovce. Jízdné vyhlídkových jízd bez hostů 200 Kč a komentovaných jízd s hosty 250 Kč zahrnuje točené pivo nebo limonádu. Děti do 6 let jsou přepravovány zdarma, nemají však nárok na vlastní místo k sezení (musí sedět dospělému na klíně).

S ohledem na očekávaný zájem mohou být přímo na místě jízdenky již vyprodané, a proto si je raději kupte s předstihem na portálu GoOut.cz nebo osobně v infostánku DPP na piazzetě před Průmyslovým palácem.

 

logo tramvaje T3 Coupé