Kinobus vyráží na svou pravidelnou tour!

Čistá mobilita Aktuálně
19. 6. 2017 Čistou stopou Prahou
momentka z posledního ročníku akce
Zdroj: Archiv DPP

Již dnes zahajuje desátou sezónu populární Kinobus Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP). Město bude objíždět až do poloviny září a divákům zdarma nabídne v 15 lokalitách 19 zajímavých filmů.

Pestrý program

Filmy české i zahraniční provenience jsou záměrně natolik různorodé, aby si z jejich nabídky vybrali opravdu všichni. Diváci se například mohou těšit na filmy Instalatér z Tuchlovic, Bezva ženská na krku, Všechno nebo nic, Nickyho rodina, Spotlight, Masaryk, Božská Florence, Anděl páně 2, Rogue One: Star Wars či Zoottropolis.

Množství představení

Během léta DPP připraví celkem 54 promítání, a to většinou od pondělí do čtvrtka, v několika případech navíc i v pátek. S ohledem na tradičně velký zájem na každé představení bude zajištěno 200 míst k sezení. Zájemce čekají dva speciální večery: 3. června u příležitosti druhého výročí úmrtí Nicholase Wintona a dále 28. července, který bude věnován legendě pražské dopravy – tramvaji T3.

Charita pro dobrou věc

Také letos bude s Kinobusem putovat charitativní pokladnička, do níž budou moci návštěvníci promítání přispět libovolným příspěvkem a spojit zábavu s pomocí těm nejpotřebnějším. Příspěvky pro Nadaci Nova budou využity ve prospěch dětí, které žijí v katastrofálních podmínkách nebo se dostaly do jiné složité situace.

O Kinobusu

Pojízdná kina jezdila během druhé světové války i v poválečném období, kdy se promítalo například z nákladních vozů. To inspirovalo DPP k tomu, aby dal pro tento účel druhý život linkovému autobusu Karosa B732, který ukončil svou službu v roce 2008. Generální oprava jej proměnila na plně funkční Kinobus, který poskytuje zázemí pro promítačku a zároveň převáží i kompletní zázemí – unikátní nafukovací promítací plochu o rozměru 8 x 4 metry, skládací lavice pro diváky, nabídku občerstvení i deky pro případ chladného počasí.

Další informace

Jubilejní sezóna pražského Kinobusu startuje dnes ve 21.45 na Slunečním náměstí na Hůrce snímkem Tomáše Vorla Instalatér z Tuchlovic. Další informace včetně kompletního programu, představení jednotlivých filmů, upřesnění jednotlivých „štací“ i proměňujících se začátků promítání s ohledem na čas setmění najdete na stránkách DPP (ZDE). Téma můžete sledovat také na Facebooku DPP (ZDE).