Libeňský most: pěšky a na kole ano, jak je to s MHD?

Čistá mobilita Aktuálně
22. 1. 2018 Čistou stopou Prahou
Libeňský most
Zdroj: Wikimedia

Od páteční noci je pro tramvaje a automobily uzavřený Libeňský most, nadále ho mohou používat chodci a cyklisté. O víkendu DPP zveřejnil informace o pevných dopravních opatřeních v MHD, která až do odvolání nahradila první operativní změny.

Situaci vyvolala skutečnost, že část mostu musí podstoupit neodkladnou opravu. „Soumostí Libeňského mostu tvoří celkem šest mostů, v havarijním stavu je rámová konstrukce jednoho z nich, přibližně uprostřed vzdálenosti mezi Palmovkou a Maninami,“ uvedl ředitel Technické správy komunikací hl. m. Prahy (TSK) Petr Smolka s tím, že oprava potrvá tři týdny, možná i déle. TSK most spravuje a o jeho uzavření rozhodla na základě diagnostického měření Kloknerova ústavu.

Co tedy dělat, jestliže byl Libeňský most součástí vaší cesty?

Pěšky

Chodce nečeká změna. Někteří cestující by proto mohli zvážit, zda by pro ně za současných okolností nebylo zajímavější vystoupit na zastávce Palmovka, Dělnická či Tusarova a most přejít pěšky, než využívat výlukových tras MHD. Vzdálenost cca 2 kilometry po téměř ideální rovině lze svižnou chůzí zvládnout do 25 minut.

Na kole

Ani pro cyklisty se nic nemění, most mohou využívat jako dosud.

MHD

Od soboty platí pevná dopravní opatření (na Palmovce i v souvislosti s plánovanými pracemi na Zenklově ulici), která najdete na webových stránkách DPP (ZDE). Dopravní podnik navíc uveřejnil i přehledné aktualizované dopravní schéma provozu tramvají a metra, které platí ode dneška (najdete ho níže v příloze).

Autem

Řidiči mohou pro cestu přes Vltavu využít ostatních mostů (Hlávkův, Barikádníků, Trojský).