Nový web a aplikace opravujeme.to usnadní vaše každodenní cesty

Čistá mobilita Aktuálně
8. 10. 2018 Čistou stopou Prahou
opravující se chodník a silnice s dopravními značkami
Ilustrační foto

Kde se rekonstruují silnice či chodníky a dokdy budou opravy trvat, to nyní snadno zjistíte na webu opravujeme.to. Díky přehlednému seznamu aktuálních i budoucích stavebních prací na pražských komunikacích už na uzavírky a dopravní omezení nemusíte narážet až přímo v ulicích, ale svou trasu si můžete naplánovat včas a v poklidu domova.

Nové webové stránky vznikly jako nadstavba aplikace zmente.to, jejímž prostřednictvím můžete zasílat své náměty na zlepšení města. Již od spuštění zmente.to v březnu 2017 se více než třetina všech podnětů týká stavu komunikací, proto Magistrát hlavního města Prahy společně s Technickou správou komunikací hl. m. Prahy připravil opravujeme.to – web, kde najdete rekonstrukce a opravy, které mnohdy vyvolávají změny v dopravním režimu.

Vedle již realizovaných či připravovaných prací můžete v opravujeme.to zjistit i časový harmonogram jednotlivých fází stavby. Velkou výhodou nového webu je funkce, která majitele zařízení dokáže sama lokalizovat a na základě toho vyfiltruje rekonstrukce přímo v jejich okolí. Každý tak snadno a rychle zjistí, které opravy se ho přímo týkají, a může se připravit na dopravní omezení s nimi spojené.

Pokud i vy narazíte na výmol v silnici nebo nezpevněný chodník, nahlaste je pomocí zmente.to. Na webu opravujeme.to následně uvidíte také jejich řešení.