PROTI NUDĚ V KARANTÉNĚ...

Čistá mobilita Aktuálně
10. 4. 2020 Martina Mončeková
Proti nudě v karanténě

Milé děti, vítáme vás na našich stránkách, kde si můžete nejen zkrátit dlouhou chvíli, ale i se dozvědět něco užitečného o dopravě. Máme pro vás připravených několik veselých úkolů – všechny jsou ke stažení ve formátu pdf, velikosti A4, dole pod článkem.

BLUDIŠTĚ

Do školy se teď sice nesmí, ale můžeš tam dojít alespoň na papíře skrz naše bludiště. Jestlipak se do školy dokážeš dostat bezpečně? Přečti si také, co je důležité při cestě do školy dodržovat, aby se ti nic nestalo.

 

Bludiště

 

PEXESO

Máš rád/a pexeso? Připravili jsme pro tebe jedno speciální. Dozvíš se v něm, jaké dopravní prostředky v Praze jezdí a s kým vším se v dopravním provozu můžeš setkat A aby toho nebylo málo, můžeš si při hře trénovat také angličtinu – jeden ze dvou obrázků je vždy s anglickým názvem. Ti, kteří se anglicky ještě neučí, si mohou černobílou variantu pexesa vybarvit.

Pexeso si můžeš vytisknout ve dvou variantách – s bílou rubovou stranou nebo s potiskem loga Čistou stopou Prahou.

HÁDANKA pro chytré hlavičky: které dopravní prostředky se v Praze vyskytují a nejsou v našem pexesu? Odpověď najdeš dole pod článkem.

 

pexeso

MOBILITY TEST

V tomto zábavném kvízu zjistíš, jak se nejrychleji dostaneš pro zmrzlinu, čeká na tebe křížovka, poznávačka, trochu počítání a další úkoly.

 

mobility test

KRASLICE JEDOU

Chceš si vyzkoušet vybarvit opravdu nevšední velikonoční vajíčka a možná se u toho i trochu zasmát? Hurá do toho, na nový kabát se těší pět veselých vajec. ?

 

 

kraslice

 

Možná už se doma nudíš, chybí ti kamarádi a možná i ta škola. Nevěš hlavu a zkus to ještě chvíli vydržet. Využij čas a připrav se na to, až zase s rodiči nebo s kamarády vyrazíš na kolo, na procházku, do školy... ať toho o dopravě víš co nejvíc a všechny tvoje cesty jsou bezpečné.

 

To ti přeje

tým Čistou stopou Prahou

___________________

ODPOVĚD NA HÁDANKU U PEXESA: lodě, letadlo, lanovka