Rozjely se snídaně pro účastníky DPNK

Čistá mobilita Aktuálně
26. 5. 2020 Čistou stopou Prahou
foto stolu akce Snídaně DPNK
Zdroj: AutoMat

Ovoce, káva, nová cyklomapa od pražského magistrátu, a hlavně přátelské debaty s nadšenci pro udržitelnou dopravu... Tak vypadala minulý týden první ze série snídaní pro účastníky výzvy Do práce na kole (DPNK), které i s podporou projektu Čistou stopou Prahou pořádá spolek AutoMat.

Snídaně se uskutečnila na pražské Náplavce, kam byly pohoštění, mapy a drobné dárky přivezeny stylově na kolech nebo prostřednictvím MHD. Nebyli jste u toho? Tak si nenechejte ujít DRUHOU SNÍDANI 2. ČERVNA

foto z akce

„Kolo jsem vytáhl asi po pěti letech ze sklepa, vyhecovali mě kolegové. Ale jezdím jen kousek, bydlím na Vinohradech," prozradil na sebe jeden z účastníků, který si dal na Náplavce sraz s dalšími členy svého týmu. „Výzvy jsme se účastnili už u bývalého zaměstnavatele a teď jezdíme i v nové firmě," přidal svou zkušenost jeho kolega. 

Podobných nadšenců se na Náplavce sešlo na půl druhé stovky. Popovídat si mohli i se zástupci pražského magistrátu, Nadace Partnerství, Greenpeace, Ministerstva školství nebo RunCzechu, který nabízí účastníkům DPNK řadu slev a výher, a také s organizátory akce z AutoMatu. S těmi probírali mimo jiné nová pravidla výzvy či termíny závěrečných večírků. 

foto z akce

 

Zastavte se příští úterý na hřejivou kávu, čerstvé vitamíny, drobné dárky, a především na kus řeči s přátelsky naladěnými lidmi také vy! Uvidfíte, že se vám pak bude šlapat mnohem lépe.