Tip na letní cesty vlakem

Čistá mobilita Aktuálně
2. 7. 2017 Roman Sovák
koleje v krajině
Ilustrační foto

Plánujete prázdninové výlety a nechcete utratit víc, než je opravdu nezbytné? Tak určitě zvažte koupi Jízdenky na léto. Umožní vám křižovat celou republiku vlaky Českých drah bez ohledu na počet jízd a najetých kilometrů.

Komu je jízdenka určena

Pokud máte o svém prázdninovém výletě aktivnější představu, než že jen dorazíte do kempu, strávíte v něm celý týden a pak se zase vrátite, tak se vám Jízdenka na léto bohatě vyplatí. Můžete díky ní například „na jeden zátah“ poznat více měst či památek, k tomu si udělat pár výšlapů do různých přírodních lokalit a navrch ještě přidat návštěvu vzdáleného hudebního festivalu.

Kolik zaplatíte

České dráhy Jízdenku na léto nabízejí na 7 či 14 dnů, a to za základní cenu 790 respektive 1190 Kč. Po předložení In Karty nebo průkazu ISIC ji získáte za zvýhodněnou cenu 690 resp. 990 Kč. Jízdenka je nepřenosná a platí pro cestování ve druhé třídě, ale v případě potřeby si můžete dokoupit jednorázový příplatek do první třídy stejně jako například jízdenku na kolo či místenku.

Až do konce prázdnin

Jízdenku je možné zakoupit do 31. srpna s tím, že to je také poslední den její platnosti. Veškeré další informace o této výhodné nabídce najdete na webu Českých drah (ZDE).