Zítra se uskuteční veřejná debata o novém navigačním a informačním systému Prahy

Čistá mobilita Aktuálně
14. 1. 2019 ROPID, Čistou stopou Prahou
Informační cedule v metru
Jaká bude budoucí podoba informačních a navigačních cedulí v Praze? To teprve uvidíme, ale přispět svou „troškou do mlýna“ může každý.

Ve středu 16. ledna se v Centru architektury a městského plánování (CAMP) bude konat další veřejná debata o nově vznikajícím jednotném navigačním a informačním systému hlavního města Prahy. Večerní začátek umožňuje účast velké většině zájemců.

Cílem projektu je sjednotit a zlepšit podobu informačních tabulí v metru, na zastávkách povrchové dopravy, na vlakových zastávkách i v ulicích města, aby se v něm mohli lépe pohybovat místní obyvatelé i turisté a lépe mezi sebou propojit jednotlivé druhy mobility.

V současné době se dokončuje Realizační studie. Ta shrnuje současný stav v Praze, potřeby a přání jednotlivých uživatelů veřejného prostoru, čerpá inspiraci z jiných měst v ČR i zahraničí a na základě těchto vstupů navrhuje jednotlivá zlepšení pro každodenní cesty po Praze i jejím okolí. S výsledky analytické části seznámí Praha veřejnost na začátku ledna příštího roku, kdy současně začne schvalovací proces. Z toho by měla vzejít volba strategie implementace a pak by měl zpracovatel odevzdat koncept zadávacích podmínek následné kreativní soutěže.

Přijďte se seznámit s aktuálními poznatky a přispět „naživo“ do již probíhající diskuse. CAMP se nachází v areálu Emauzského kláštera na adrese Vyšehradská 51, Praha 2. Akce startuje v 19 hodin.

Do debaty se také můžete zapojit na internetových stránkách www.pid.cz/jis, kde najdete i více informací o projektu a rovněž příspěvky jiných uživatelů.