Za 10 let bude mít až polovina českých řidičů e-auto

Autem Aktuálně
2. 5. 2018 Roman Sovák
automobil právě dobíjený elektřinou
Ilustrační foto

Do deseti let si hodlá automobil na elektrický pohon pořídit až polovina tuzemských řidičů. S odvoláním na průzkum VW Finacial Services to uvedly České noviny (ČTK).

Nejlákavější jsou vozy na elektrický pohon pro skupinu 27 až 35letých, kteří je za hlavní dopravní prostředek v horizontu 30 let vidí ve 49 procentech případů. Nejmenší důvěru naopak mají od lidí ve věku 54 až 65 let, a to jen ve 33 procentech. Naopak vozy na benzín nebo naftu budou za tři dekády tvořit hlavní dopravní proud už jen podle desetiny dotazovaných. Více než jim lidé věří i vodíkovým vozům, za 30 let je jako převažující na silnicích  vidí 12 procent respondentů. Článek Českých novin najdete ZDE.

ZAJÍMAVOST - TOP MANAŽEŘI AUTOMOBILEK POVAŽUJÍ AUTA NA VODÍK ZA PERSPEKTIVNĚJŠÍ NEŽ E-AUTA
Článek KPMG najdete TADY.

Jak se daří elektromobilům v hlavním městě? První e-auto zde bylo zaregistrováno v roce 2003, k 31. prosinci 2017 jejich počet činil 1060 kusů. Praha podporuje elektromobilitu zejména rozšiřováním sítě dobíjecích stanic a motivačními cenami parkovného, které je pouhých 100 korun na rok ve všech parkovacích zónách. Chcete se o tématu Praha a elektromobilita dozvědět více? Klikněte SEM.