Přijďte na Štefánikovu. Je bez aut, zato se spoustou lákadel!

Čistá mobilita Aktuálně
22. 9. 2017 Čistou stopou Prahou
Foto z Dne bez aut 2016 na Národní.
Loni akce proběhla na Národní.

Na Štefánikově ulici na Smíchově dnes v rámci Dne pro Prahu probíhá mezinárodní Den bez aut, jímž každoročně vrcholí Evropský týden mobility. Místo obvykle rušné komunikace vás čeká pěší zóna, nebývale čistý vzduch a bohatý program, z něhož si vybere každý.

Zajímá vás problematika městské dopravy a její alternativní možnosti? Máte příležitost se zúčastnit panelové diskuse Sdílením k městu pro život či přednášek zaměřených na podporu nákladní cyklodopravy, elektrokol, bikesharngu a carsharingu. Na prezentačních stáncích si pak můžete techniku doslova ohmatat a seznámit se i s pestrou nabídkou služeb, které činí alternativní dopravu příjemnější a pohodlnější.

Připravena jsou hudební vystoupení, čtení z dnes již kultovní komiksové knížky KarikAUTury, naučně-zábavné představení pro děti nebo film Auta versus kola.

Chcete se zapojit více aktivně? Záleží jen na vás, jestli to bude formou komentované prohlídky či procházky, nebo se pod odborným vedením vydáte bosky do Kinského zahrad, případně si zacvičíte jógu nebo v duchu fitness… A pro milovníky adrenalinu je na závěr přichystána skutečná lahůdka – chůze po žhavých uhlících.

KOMPLETNÍ PROGRAM najdete ZDE.

Tak neváhejte, další příležitost budete mít zase až za rok! Na Štefánikovu ulici se dostanete vlastními silami či prostřednictvím MHD – její provoz je v ulici nepřerušen – jako obvykle. V případě, že byste chtěli využít auto, věnujte pozornost těmto informacím.