S Lítačkou do muzeí a galerií za polovinu

Čistá mobilita Aktuálně
30. 6. 2020 MHMP, Čistou stopou Prahou
foto: Museum Kampa

Během července a srpna máte možnost navštívit 9 pražských galerií a muzeí se slevou 50 % – k jejímu získání postačí ukázat Lítačku. Projekt, který hlavní město realizuje ve spolupráci s Prague City Tourism (PCT), je určen k podpoře kulturních institucí po koronavirové krizi a je něj formou doplacení druhé poloviny vstupného vyčleněno přes 13 milionů korun.

Instituce v oblasti výstavnictví a muzejnictví čelí z důvodu vládních opatření proti boji s pandemií koronaviru velkým propadům v tržbách. Praha proto ve spolupráci s PCT vytvořila další projekt na jejich podporu. Poloviční vstupné do vybraných kulturních zařízení má motivovat (nejen) obyvatele Prahy k návštěvě významných městských galerií a muzeí. 

foto Muzea hl.m. Prahy

„Tento podpůrný program je určen držitelům karty Lítačka, a je tedy symbolickým poděkováním nejen Pražanům za jejich pomoc a obětavost v minulých měsících, kdy jsme čelili koronavirové krizi. Lidé budou moci navštívit různé instituce za polovinu vstupného. Nechybí mezi nimi například oblíbená Staroměstská radnice, Galerie hlavního města Prahy nebo Muzeum hlavního města Prahy,“ řekla radní hl. m. Prahy pro oblast kultury Hana Třeštíková.

Staroměstská radnice - foto. Detail na orloj

Jak dále uvedla, klíčem k výběru institucí bylo zaměření na příspěvkové organizace Prahy a držitele víceletého grantu v oblasti výtvarného umění, muzejnictví a výstav. Za polovic tak můžete od zítřka až do konce prázdnin navštívit Národní kulturní památku Vyšehrad, Muzeum hlavního města Prahy, Galerii hlavního města Prahy, Obecní dům, a.s., Výstaviště Praha, a.s., Staroměstskou radnici, Museum Kampa, DOX PRAGUE, a.s., a Galerii Villa Pellé. 

DOX - foto

 

Už v minulém týdnu byly spuštěny stránky www.vprazejakodoma.cz v rámci stejnojmenného programu, kterým chce metropole motivovat domácí i zahraniční turisty k návštěvě Prahy. Program bude fungovat od 1. 7. do 30. 9. 2020. Financován je hlavním městem Prahou ve výši 120 milionů korun a realizuje jej akciová společnost Prague City Tourism ve spolupráci s Asociací hotelů a restaurací, Svazem obchodu a cestovního ruchu a Hospodářskou komorou.