Podílejte se na zdokonalení parkovišť B+R

Čistá mobilita Aktuálně
2. 8. 2018 Čistou stopou Prahou
Foto B+R v Klánovicích
Ilustrační foto

Parkoviště Bike and Ride (po vzoru Park and Ride) slouží těm, kteří sednou na kolo a vyrazí k nejbližší stanici metra, vlaku nebo jiné stanice MHD. U zastávky kolo zaparkují a dál pokračují veřejnou hromadnou dopravou. Využívat B&R jde samozřejmě i v opačném pořadí. Je to zkrátka chytrý vynález a my vám nabízíme možnost podílet se na zdokonalení pražského systému těchto parkovišť.

Kombinovaná doprava „kolo plus MHD“ má potenciál rozšířit spádovou oblast zastávek a zároveň snížit emise i hluk v auty přecpané Praze a je v zájmu každého města tento tento systém rozvíjet. A jak můžete pomoci vy? Tím, že si najdete čtvrthodinku a vyplníte dotazník o svých cyklistických zvyklostech, preferencích a přáních. Výsledky budou použity nejen v rámci výzkumné práce, ale zejména pro zdokonalování systému Bike and Ride a pro zlepšení podmínek pro parkování kol u stanic MHD na území hlavního města.

Dotazník si můžete rozkliknout na webových stránkách (ZDE) nebo na Facebooku (ZDE). Za odměnu vás po jeho vyplnění čekají užitečné informace a tipy pro cyklisty.

Výsledky budou zveřejněny na těchto stránkách během září spolu s plány města na zlepšení sítě B&R

Za spolupráci vám předem moc děkujeme!

Více o systému Bike and Ride najdete TADY a o skvělém klánovickém B+R ZDE.