Projekt Prahou turistickou v dubnu vkročí do nové sezóny

Pěšky Aktuálně
14. 3. 2017 Roman Sovák
Deatil turistické obuvi
Toulky ulicemi, parky i příměstskou přírodou... Přidejte se.

Důvodů pro pravidelnou chůzi je podle někoho jenom jako prstů na jedné ruce (zde), zatímco jiný jich vidí třeba až sedmnáct (tady). Ale dokonce ani to nepostihuje všechna pro, pokud jde o výšlapy v rámci projektu Prahou turistickou, jehož nový ročník začíná v dubnu.

Krása detailu, žhavá historie, kouzlo přírody

Praha je fotogenická, ale znát ji jenom z fotek nebo přes skla automobilů je strašlivě málo. Praha se musí prochodit křížem krážem a vidět na vlastní oči. Jedině tak si opravdu vychutnáte nejen známé scenérie, ale i nikdy nekončící množství zajímavých detailů, které jsou kořením pražského genia loci. Prakticky z každého místa navíc dýchá historie – někdy máte až pocit, že události, které znáte z dějepisu, se vám právě odehrávají před očima… A k tomu je Praha obklopená přírodou, do které to je pouhých pár desítek minut příměstskou hromadnou dopravou, díky níž se na svých pěších cestách nemusíte limitovat nutností vracet se zpátky k automobilu.

Projekt v kostce  

Projekt Klubu českých turistů Prahou turistickou nabízí kromě všech zdravotních důvodů pro pravidelnou chůzi ještě jeden – Prahu opravdu prožít. Každý ročník začíná vždy v dubnu a končí následující rok v březnu a je rozdělen do tří částí: Procházky jarní Prahou, Procházky podzimní Prahou a Procházky zimní Prahou, což ale nevylučuje, že se někdy vyráží i do náruče přírodních krás za dnes již pomyslné městské hradby. Připojit se může každý, kdo přijde na start a zaplatí drobné startovné. Hlavně se nebojte, že budete šlapat v jedné ohromné skupině – start je zpravidla v rozmezí několika hodin a každý si jde takovým tempem, jaké mu vyhovuje.

Veškeré další informace včetně organizačních i kalendáře nejbližších akcí naleznete na stránkách projektu https://prahouturistickou.cz/.