Kam tuto sobotu? Zimou nezimou!

Pěšky Aktuálně
20. 2. 2017 Roman Sovák
Fotografie zámku v Troji
Start procházky Prahou barokní byl stylově v Troji.

Přidejte se k sobotním toulkám Klubu českých turistů. Po dvou posledních typicky městských procházkách (S Valentýnem na Valentinku a Prahou barokní) se tentokrát můžete pokochat příměstskou přírodou.

Pochod na konci února (25. 2.) se nazývá příznačně Zimou nezimou. Start je od 6.00 do 11.00 na nádraží v Radotíně, odkud si podle svých sil a chuti pojmout to spíš „na pohodu“, anebo více sportovně můžete vybrat z tras o délce 10, 15, 25, 35 nebo 53 km. V posledním případě už ale musíte být skuteční borci a vyrazit co nejdříve!

Do Radotína se dostanete pohodlně a ekologicky městskými a příměstskými autobusy (linky 120, 244, 245, 255, 309 a 313) nebo vlakem. Ve všech případech vám samozřejmě na cestu stačí lítačka.

V rámci projektu Prahou turistickou si můžete pod patronací KČT vyšlápnout každý první víkendový den. Startovné činí 20 Kč, děti do patnácti let 5 Kč. Členové KČT a pojištěnci OZP po předložení průkazu 10 Kč. Za to dostanete podrobný písemný popis trasy, který vylučuje bloudění, a v cíli upomínkový diplom. Propisovačku s sebou, plní se jednoduché úkoly na důkaz, že jste zvolenou trasou opravdu prošli.

Více o sobotním výletu i celém projektu včetně kalendáře pochodů zde.